Holiday Park plant ‘Holiday Indoor’ met 7 nieuwe attracties

Gepubliceerd op 25/07/2017 om 09:29

Na Plopsaland De Panne krijgt ook Holiday Park een Heidi-gebied. Volgend jaar opent het Duitse park een overdekte hal die gewijd zal zijn aan Heidi, Tabaluga en Mia & me.

De hal, die ‘Holiday Indoor’ zal heten, zal onderdak bieden aan 7 nieuwe attracties, waaronder een familieachtbaan die vergelijkbaar is met de Wickie Coaster in Plopsa Indoor Hasselt en de Wickiebaan in Plopsa Indoor Coevorden. Andere attracties die er gebouwd zullen worden zijn: een interactieve draaimolen, een dierenmolen, een klimboom, een glijbaan, een speeltuin en een ballenbad. Er worden ook een theater met 500 zitjes, twee horecapunten en een winkel voorzien.

Het nieuwe overdekte gebied zal 12 meter hoog worden en ongeveer 5.000 vierkante meter beslaan. Daarmee wordt het even groot als Mayaland Indoor in De Panne, dat vergelijkbaar is met het toekomstige ‘Holiday Indoor’. Plopsa zal zo’n 7,5 miljoen euro investeren in het gebied.


Het Heidi-gebied (links) en de zone rond Mia & me (rechts)

‘Holiday Indoor’ zal het eerste overdekte themapark van Duitsland worden. Het krijgt als thema’s Heidi, Tabaluga en Mia & me en moet de deuren openen in de zomer van 2018 op een vrijliggend terrein naast Majaland, vlakbij de ingang van het park. De bouw ervan zal in november beginnen, meteen na afloop van het huidige pretparkseizoen.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
De overdekte attracties vormen een mooie aanvulling op de bestaande openluchtattracties waardoor Holiday Park een uitgebreid attractie-aanbod zal bieden voor ieder weertype. Daarnaast zal ook de capaciteit van het park aanzienlijk toenemen.

Deze nieuwe uitbreiding is een zoveelste stap om van Holiday Park een tweede Plopsaland De Panne te maken. Volgens Steve Van den Kerkhof is het de bedoeling om Holiday Park stap voor stap klaar te maken voor een jaarrond opening. Voor het zover is, zullen delen van het park (Holiday Indoor en Majaland) tijdens de weekends buiten het seizoen opengesteld worden. De toevoeging van een waterpark in een latere fase moet het masterplan vervolledigen.

In april van dit jaar breidde Holiday Park al uit met de nieuwe zone The Beach met twee nieuwe attracties. Daar zal vanaf juli 2018 nog Holiday Indoor met 7 nieuwe attracties bij komen.

Bronnen: Persbericht Plopsa, Rheinpfalz

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday

30 oktober 2017

Holiday Park opent indoorgebied voor het eerst tijdens de winter

20 september 2019

Holiday Indoor met 7 nieuwe attracties geopend in Holiday Park

6 augustus 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020