Holiday Park presenteert nieuwe shows bij start pretparkseizoen

Gepubliceerd op 08/04/2018 om 18:42

Ook in Holiday Park is het nieuwe pretparkseizoen van start gegaan. Het Duitse Plopsa-park pakt uit met onder andere een nieuwe waterskishow en later dit jaar opent ook Holiday Indoor de deuren.

Het nieuwe pretparkseizoen is in Holiday Park ondertussen twee weken ver. In het Plopsa-park in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz werden afgelopen winter diverse kleinere aanpassingen doorgevoerd. Onder andere het horeca- en winkelaanbod werd hier en daar aangepast aan het thema van de omgeving.

Daarnaast werd ook de populaire waterskishow vernieuwd. Na 45 jaar Holiday Park en 35 jaar Waterskishow is de verjaardagstaart die in 2015 nog in Plopsaland De Panne stond weggehaald. De show kreeg dit jaar de naam Crazy Holiday en verloopt niet zoals gepland. Wanneer blijkt dat een gekke familie hun vakantie doorbrengt in Holiday Park, ontstaat er chaos. Dat zorgt voor heel wat verrassingen…

Tot de opening van Holiday Indoor deze zomer, kunnen de jongste bezoekers iedere dag in Majaland terecht voor een XL-meet and greet met de parkfiguren. Het nieuwe showpodium dat in de gevel van Holiday Indoor verwerkt wordt, is momenteel nog niet klaar. Bovendien trekt er ook dit seizoen dagelijks een parade met bekende parkfiguren als Heidi, Maya de Bij en Holly door het park.

Holiday Indoor

De grootste nieuwigheid wordt later dit jaar geopend: Holiday Indoor. Vlakbij de ingang komen zeven attracties in het thema van Heidi, Tabaluga en Mia & me in een 5.000 me grote hal, die op dit moment nog volop in opbouw is. Momenteel wordt er aan de buitenzijde van het gebouw gewerkt aan de decoratie en het podium waarop vanaf deze zomer shows kunnen plaatsvinden. In de loop van de maand februari werd de ruwbouw afgerond.

Tabalugas Abenteuer

1 november was naast de laatste dag van seizoen 2017 ook de dag waarop het laatste ritje van bootvaart Tabalugas Abenteuer plaatsvond. Meteen daarna begon de afbraak van de bekende attractie die tot 2010 een volledig ander thema had onder de naam Kanahlfahrt Anno Tobak. Vanaf dit seizoen is het gebied rond de attractie niet meer toegankelijk voor bezoekers van Holiday Park. Ook het stationsgebouw werd verwijderd.

Twee jaar geleden werd duidelijk dat Plopsa de grond van de attractie binnen enkele jaren wil gebruiken voor een waterpark. De plannen daarvoor zitten echter wel in de koelkast nu de gemeente Haßloch geen samenwerking wil aangaan met Plopsa.

Halloween Fright Nights

In oktober en november staat de tweede editie van de Halloween Fright Nights op het programma. Tijdens de tweede editie van het horror-event, dat het in 2013 geïntroduceerde Rocking Halloween opvolgde, wordt een vierde spookhuis geopend: Freak Circus. Wegens het enorme succes van vorig jaar heeft het park beslist een extra horroravond in te plannen op 4 november; de laatste dag van het seizoen. Ook Plopsaland De Panne organiseert dit jaar een gelijkaardig evenement: de Halloween Scare Nights.

Nieuw in het park

Algemeen

Majaland

Pfälzer Dorf

The Beach

Ahoi!

Foto's

Gerelateerd nieuws

Holiday Indoor met 7 nieuwe attracties geopend in Holiday Park

6 augustus 2018

Opening Holiday Indoor ligt vast, hotel en waterpark volgen

20 mei 2018

Plopsa heeft nieuw voorstel voor Plopsaqua Haßloch

26 juli 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020