Holiday Park zet ook Spinning Barrels in de etalage

Gepubliceerd op 18/10/2014 om 08:53

Holiday Park, het Duitse Plopsa-park, verkoopt drie van zijn attracties. Nadat eerder deze week bevestigd werd dat Bounty Tower verkocht zal worden, staan ook Spinning Barrels en Holly’s Wilde Autofahrt te koop.

Hoewel Holiday Park graag z’n attractieaanbod wil uitbreiden, verkoopt het drie van zijn huidige attracties: Bounty Tower, Spinning Barrels en Holly’s Wilde Autofahrt. De attracties passen volgens parkmanager Bernd Beitz niet in het huidige concept van Plopsa.

Bounty Tower

De in 1994 geopende condor van Huss is ondertussen al verkocht. De attractie zal tijdens de winterpauze van dit jaar afgebroken worden. Bij de seizoensstart in 2015 zal er op diezelfde plaats een nieuwe attractie openen.

Spinning Barrels

Holiday Park wil ook Spinning Barrels verkopen. De attractie staat ondertussen al te koop op Amusement Rides, een website waar gebruikte en nieuwe attracties verkocht kunnen worden. Spinning Barrels meet 15 bij 17 meter en is tot 2,5 meter hoog en werd in 2000 geopend. Een verkoopprijs geeft het park niet vrij.

De verkoop van de attractie staat niet in verband met het ongeval dat afgelopen zomervakantie plaatsvond bij de attractie.

Holly’s Wilde Autofahrt

Ook de in 2010 geopende Holly’s Wilde Autofahrt, een 20 meter hoge kinderachtbaan, staat te koop. De achtbaan werd in 2010 geopend in Holly’s Cartoon Town door toenmalig parkdirecteur Wolfgang Schneider. Het is niet bekend hoeveel het park vraagt voor de achtbaan. Het park betaalde 1,5 miljoen euro voor de attractie.

Bron: Rheinpfalz (via Holly-Info)

Gerelateerd nieuws

Nieuwe toegangsprijzen voor de Plopsa-parken in 2013

24 december 2012

Heel wat nieuwtjes onthuld op PlopsaFanday

29 november 2014

Expedition GeForce in top 5 beste achtbanen ter wereld

10 september 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020