HoPa Fanday onthult nieuwigheden in Holiday Park

Gepubliceerd op 05/11/2014 om 19:19

Op zondag 2 november zakten er een 90-tal fans van Holiday Park af naar de HoPa Fanday. De fandag werd al voor de derde keer georganiseerd door Holly-Info en Holiday Park zelf.

Voor de derde keer op rij organiseerden Holiday Park en Holly-Info, de officiële fansite van het park, de HoPa Fanday. De fandag, waarop er zo’n 90-tal fans aanwezig waren, vond afgelopen zondag, 2 november, plaats.

De fandag begon met een presentatie door Bernd Beitz, de parkmanager van Holiday Park, die een aantal nieuwtjes bekend maakte. Daarna mochten de aanwezigen nog een allerlaatste ritje maken in de Bounty Tower die zeer binnenkort naar een ander pretpark zal verhuizen. De aanwezigen mochten ook nog een ritje maken in Expedition GeForce en konden enkele prijzen winnen.

Hieronder een overzicht van de nieuwigheden die je komend seizoen mag verwachten in Holiday Park.

Algemeen

Holiday Park beleefde z’n beste seizoen ooit sinds de overname door Plopsa in november 2010. Op 31 oktober ontving het park 13.000 bezoekers: een nieuw record! Uit de enquêtes die het afgelopen seizoen gehouden werden, blijkt dat Expedition GeForce voor het eerst de meest geliefde attractie is van het park. Deze winter zal Plopsa zo’n 3 miljoen euro investeren in het hele park.

Sky Scream

Op 15 juli 2014 opende het park een voor Europa unieke achtbaan: Sky Scream. Deze winter zullen de attractie en het volledige themagebied errond volledig afgewerkt worden. Zo zal de wachtrij zal volledig gethematiseerd worden met onder andere een laboratoriumscène.

Nieuwe attractie

De Bounty Tower verlaat Holiday Park. De ‘condor’ van attractiebouwer Huss uit 1994 zal door een nieuwe familieattractie vervangen worden. Welke soort attractie het wordt, staat nog niet volledig vast. Wat wel al vast staat is dat het plein rond de attractie niet vernieuwd zal worden. De nieuwe attractie zal normaal gezien bij de seizoensstart op 28 maart 2015 geopend worden. De thematisering zal in een latere fase op punt gezet worden.

Pfälzer Dorf

Restaurant Pfalzgraf wordt deze winter volledig omgebouwd tot een Italiaans restaurant. In het restaurant zal een wand geplaatst worden waardoor er een vergaderzaal gecreëerd wordt. De thematisatie zal vergelijkbaar zijn met die in Mr. Spaghetti in Plopsaland De Panne.

Het Holiday Park Museum, dat zich momenteel vlakbij de ingang van het park bevindt, zal verplaatst worden naar het Pfälzer Dorf. Het gebouw waarin het museum vroeger gevestigd was, zal omgebouwd worden tot een winkel.

Base Camp

Het station van megacoaster Expedition GeForce zal deze winter volledig overdekt worden. Het dak zal gelijkaardig zijn aan dat van Camp Kitchen, een restaurant op een boogscheut van de achtbaan. Ook zal het sanitair volledig vernieuwd worden.

Bron: Holly-Info

Gerelateerd nieuws

Eigen abonnementen voor Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park

9 december 2012

Het nieuwe ‘PlopsaFUN magazine’ is er!

27 juni 2013

Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday

30 oktober 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020