‘HoPa previewday’ laat fans binnen in Holiday Park

Gepubliceerd op 17/03/2013 om 19:42

Vandaag organiseerden Holly-Info en Holiday Park de ‘HoPa previewday’. Twintig ingeschreven fans kregen deze namiddag, één week voor de seizoensstart, een rondleiding van Bernd Beitz doorheen het park waar men nog druk aan het werk is.

Holiday Park liet deze namiddag twintig fans het park binnen. Zij kregen een rondleiding door het park waar men nog hard in de weer is met o.a. het Maya-restaurant, de ‘Donnerfluss’-parade en de Platz der fontänen.

Maya-restaurant
Volgende week zaterdag opent er in Majaland het nieuwe Maja-restaurant. Men is nog hard aan het werk rond de uitstekende boomstam, vergelijkbaar met de ingang van Mayaland in Plopsaland De Panne.

Plopsa legde bij het tekenen van de plannen de nadruk op de afwerking en decoratie. Dat zie je ook duidelijk aan de infrastructuur binnen én buiten. Het terras voor het restaurant is bezaaid met reuzegrote zonnebloemen. De muren van de grote ruimte die vol met tafeltjes zal staan, heeft een tekening van zonnebloemen en boomstammen gekregen. Het plafond doet dienst als lucht.

Mayaland
Ook in de rest van Mayaland wordt nog gewerkt. De overdekking van de ‘Mini cars’ wordt gethematiseerd met enkele paddenstoelen. Men bouwt ook aan een kleine speeltuin die naast de botsauto’s gelegen is.

Platz der fontänen
Het rode podium dat jarenlang op het Dorpsplein in Plopsaland De Panne stond, is verhuisd naar het Platz der fontänen in Holiday Park. Daar zal het gebruikt worden voor ‘Majas geburtagsparty’ met o.a. Willy, één van de nieuwe parkfiguren. Het podium staat links van de huisjes op het fonteinenplein.

De muursticker van het linkerdeel van het gebouw van de ‘Anubis free fall tower’ is weggehaald voor de plaatsing van een automaat.

‘Donnerfluss’-parade
De afgelopen maanden werd de weg die langs de wildwaterbaan ‘Donnerfluss’ ligt, verhard. Zo krijg je, mede door de afbraak van de ‘Aquascope’, een mooier zicht over de Platz der fontänen.

Base camp
De kleine speeltuin die tot voor kort in de buurt van ‘Expedition GeForce’ stond, is verplaatst naar het nabijgelegen restaurant ‘Camp kitchen’. Daarnaast werd een deel van de bewegwijzering op de ‘Base camp’ vervangen en zijn de rails van ‘Expedition GeForce’ gereinigd. Verder werd er een bord bevestigd aan de wachtrij van de rode achtbaan. Het gaat over een bord met uitleg over de ‘GeForce miles’-app die vanaf zaterdag downloadbaar zal zijn.

Teufelsfasser
De boomstamattractie van Holiday Park, ‘Teufelsfasser’, heeft nieuwe sensoren, koppelingen en riemen gekregen. In de toekomst zal dit zorgen voor een storingsvrije werking.

Tabalugas abenteuer
‘Tabalugas abenteuer’ heeft niet alleen een nieuw station gekregen, maar ook een volledig nieuwe technologieuitrusting. De boten zijn nu ook uitgerust met nieuwe geluidsboxen. De track zelf heeft nieuwe sensoren gekregen én de controle werd vervangen. In het ijsgedeelte van de attractie zijn alle planten weggehaald en werd er een blauwe muur geplaatst, zodat het van de andere gedeeltes gescheiden blijft.

Hollywood spectacular
Aan het decor van de enige waterstuntshow van Europa, ‘Hollywood spectacular’, zijn twee figuren toegevoegd: Tabaluga, het lieve, groene draakje en Lassie, dat eigendom is van Studio 100.

Zo komt er een eind aan de vijf maand durende wintersluiting van Holiday Park. Het park heropent z’n deuren op zaterdag 23 maart en heeft komend seizoen heel wat shows en evenementen in petto. De meest actuele openingsuren vind je op Plopsa.be.

Foto’s

Alle foto’s van de ‘HoPa previewday’ vind je op de website van Holly-Info, die deze meeting samen met Holiday Park organiseerden.

De foto’s uit dit artikel werden met toestemming gekopieerd van Holly-Info.

Gerelateerd nieuws

‘Fiësta Latina’-nocturnes vallen in de smaak bij Holiday Park-bezoekers

14 augustus 2013

Drie nieuwe attracties in Holiday Park vanaf volgend seizoen

30 oktober 2016

Heel wat nieuwigheden op tweede HoPa Fanday

8 september 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020