Hotel Plopsaland De Panne moet deuren openen in 2020

Gepubliceerd op 02/04/2018 om 19:54

Plopsaland De Panne is druk bezig met de ontwikkeling van het Plopsa Hotel, dat in de loop van 2020 de eerste gasten moet ontvangen. Drie jaar later moet ook het vakantiepark helemaal klaar zijn.

Tegen 2023 wil Plopsa 1.400 mensen kunnen laten overnachten in Plopsaland De Panne. Daarvoor worden er twee verblijfsaccommodaties gebouwd: het Plopsa Hotel en vakantiepark Plopsa Holiday Resort. Het viersterrenhotel zal beschikken over 127 themakamers van de Studio 100-figuren, aangevuld met onder andere een restaurant: goed voor een investering van 20 miljoen euro.

2020 is het streefdoel voor de opening van het Plopsa Hotel aan de rand van het Dorpsplein en naast Plopsaqua. Vermoedelijk zal het dus niet lang meer duren vooraleer de werken van start gaan. In januari doken op en rond de toekomstige werf de eerste markeringen voor het hotel op. Vandaag kwam een nieuwe concepttekening naar buiten. Daarop is een gang met kamers en een opening naar de centrale ruimte in theaterstijl te zien.


Eerste tekening van hoe een gang met kamers eruit zal zien

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We gaan proberen nog eens te laten zien wat we kunnen met ons uniek hotel. Ook de huisjes die we gaan bouwen op onze huidige camping gaan we daarom zwaar thematiseren.

Om de doelstelling binnen 5 jaar te bereiken, wordt er aan de andere kant van het park een vakantiepark gebouwd op de huidige Camping Ter Hoeve. Die wordt in drie fases omgebouwd tot het Plopsa Holiday Resort met 150 vakantiehuisjes. Het worden geen standaardhuisjes, maar onder meer boomhuisjes van Maya de Bij, Wickie de Viking-huisjes en K3 caravans. Afgelopen weekend werd op de camping al een nieuw sanitair blok in gebruik genomen.

In totaal zal Plopsa zo’n 50 miljoen euro investeren in verblijfsmogelijkheden. De omzet van de Plopsa Group moet binnen enkele jaren voor 40% afkomstig zijn uit overnachtingen.

In 2020 zal het exact 20 jaar geleden zijn dat Plopsaland De Panne de deuren opende. Ook de opening van het tweede Plopsa-waterpark in Hannuit (Wallonië) is gepland voor het jubileumjaar. Verdere plannen voor 2020 zijn voorlopig nog niet bekend gemaakt.

Bron: Focus & WTV

Foto

Gerelateerd nieuws

Officiële eerste steen en nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel onthuld

10 april 2019

Bouw Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne gestart

19 september 2018

Bouw Plopsa Hotel bereikt hoogste verdieping

15 juli 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020