Houten achtbaan Majaland Kownaty opent op 29 juni

Gepubliceerd op 17/06/2019 om 17:16

De nieuwe houten achtbaan van Majaland Kownaty opent de deuren vanaf 29 juni. Wilkołak, zoals de attractie heet, vertelt het verhaal van een weerwolf die zich rond het park schuil houdt.

Majaland Kownaty, het nieuwste park van de Plopsa Group, krijgt nu al een eerste uitbreiding. Het gaat om een gespiegelde kopie van houten achtbaan Heidi The Ride uit Plopsaland De Panne. De houten achtbaan van de Amerikaanse leverancier Great Coasters International krijgt de naam Wilkołak, ‘weerwolf’ in het Pools. De opening vindt plaats op 29 juni.

Bijzonder voor Plopsa is dat de attractie een eigen achtergrondverhaal krijgt. Dat draait rond een mythisch monster dat jarenlang de mensen terroriseerde, maar zich al decennia lang niet getoond heeft. Wanneer huilende geluiden gehoord worden vanuit de bossen rond Majaland Kownaty, wordt het ergste gevreesd. De weerwolf is terug…

Lees ook: “Houten achtbaan Majaland Kownaty wordt kopie van Heidi The Ride”

Enkele weken voor de opening brengt de Plopsa Group nieuwe ontwerpen van de attractie, het stationsgebouw en de eindscène van de attractie naar buiten. Via een kronkelende wachtrij bereiken bezoekers een vervallen gebouw waarin zich het instapstation van Wilkołak zich bevindt. Nieuwe foto’s tonen ook een achtbaantrein met krassen, aangebracht door de weerwolf.

Wilkołak neemt bezoekers van Majaland Kownaty vanaf 29 juni mee voor een rit met een maximale snelheid van 71 km/h. Het hoogste punt ligt op 22 meter en de baan is zo’n 618 meter lang. Het gaat om een gespiegelde kopie van Heidi The Ride, die in 2017 geopend werd in Plopsaland De Panne.

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Majaland Kownaty bezorgt school nieuw computerlokaal

12 november 2017

Eerste attractie geplaatst in Majaland Kownaty

22 april 2017

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty

20 februari 2018

Bouw Plopsa Hotel bereikt hoogste verdieping

15 juli 2019

Nostalgie: Plopsaland De Panne brengt originele Meli-figuur terug

12 juli 2019

Plopsaland maakt openingsdatum Dino Splash bekend

8 juli 2019

“Houten achtbaan Majaland Kownaty wordt kopie van Heidi The Ride”