“Houten achtbaan Majaland Kownaty wordt kopie van Heidi The Ride”

Gepubliceerd op 27/02/2018 om 19:49

Na Plopsaland De Panne opent ook Majaland Kownaty binnenkort een houten achtbaan. Meer nog: de achtbaan in het Poolse park zal identiek zijn aan Heidi The Ride.

Majaland Kownaty zit momenteel volop in de afwerkingsfase. Na een bouwperiode van bijna 20 maanden opent het eerste Plopsa-park in Polen de deuren vanaf 26 mei 2018. Nog dit jaar gaat de spade er opnieuw in de grond voor de eerste uitbreiding van het park, vertelt de woordvoerster van Majaland aan Plopsa Fans.

Dat het gaat om een houten achtbaan van het Amerikaanse Great Coasters International bevestigde Plopsa vorige week al. Nu staat ook vast dat Majaland Kownaty een kopie van Heidi The Ride zal krijgen, zegt de woordvoerster nog. Plopsaland De Panne opende die houten achtbaan bijna één jaar geleden als onderdeel van het nieuwe gebied Heidiland. Heidi The Ride heeft een topsnelheid van 71 km/h en reikt op het hoogste punt tot 22 meter hoog.

Lees ook: Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty


Heidi The Ride in Plopsaland De Panne tijdens de bouw

Wat het thema wordt van de nieuwe achtbaan in Polen, wil het park nog niet verklappen. Vast staat dat Majaland Kownaty’s houten achtbaan de enige wordt in Polen.

Enkele dagen geleden maakte Majaland Kownaty ook bekend hoeveel de tickets er zullen kosten. De prijzen liggen iets lager dan in Plopsa Indoor Hasselt en Coevorden. Voor bezoekers met een Plopsa-abonnement is de toegang tot het zevende Plopsa-park met 23 attracties inbegrepen. Jaarlijks verwacht het park 300.000 bezoekers.

Gerelateerd nieuws

Bouw Majaland Kownaty live te volgen via webcam

9 januari 2017

Eerste steen Majaland Kownaty is een feit

23 oktober 2016

Majaland Kownaty: stand van zaken vanop de werf

17 augustus 2017

Plopsa-parken presenteren tal van nieuwigheden deze zomer

20 juni 2019

Houten achtbaan Majaland Kownaty opent op 29 juni

17 juni 2019

K3 zorgt voor beste weekend ooit in Plopsa Indoor Coevorden

11 juni 2019

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty