Houten achtbaan Plopsaland krijgt Heidi-thema

Gepubliceerd op 30/03/2015 om 15:07

Gisteren maakte Plopsa via Facebook bekend dat Plopsaland De Panne in 2016 een nieuwe houten achtbaan opent. Het Laatste Nieuws wist vandaag ook te vertellen dat het thema Heidi wordt.

Plopsaland De Panne opent in 2016 een nieuwe houten achtbaan. Dat nieuws bevestigde het park gisteren op Facebook. Het park maakte echter nog geen thema, bouwer of locatie bekend. In een artikel in Het Laatste Nieuws zei Steve Van den Kerkhof, de CEO van Plopsa, dat de achtbaan in het teken van Heidi zal staan.

Het park koos voor dat thema omdat het figuurtje erg populair is in Frankrijk. Studio 100 heeft recent nieuwe afleveringen van het meisje dat in de bergen woont, gemaakt. Aan de achtbaan en de thematisering ervan, hangt een prijskaartje van meer dan 5 miljoen euro.


de houten achtbaan krijgt als thema Heidi (foto: Studio 100)

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Het wordt de eerste rond het figuurtje Heidi. Op de Franse televisie loopt al de nieuwe reeks rond dat meisje dat in de bergen leeft. Een houten constructie voor de achtbaan past perfect bij dat personage.

Meer informatie zoals de locatie en de attractiebouwer volgt wanneer de bouwvergunning er is. De aanvraag voor zo’n bouwvergunning werd vorige week dinsdag, 24 maart, ingediend.

bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerd nieuws

Ketnet viert ook dit jaar ‘Ketnet Kerst’ in Winter Plopsaland!

24 september 2013

Plopsaland zorgt voor kerstparade in centrum De Panne

26 november 2017

Foto-update uit Plopsaland De Panne (1 maart 2014)

2 maart 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020