Houten achtbaan Plopsaland krijgt Heidi-thema

Gepubliceerd op 30/03/2015 om 15:07

Gisteren maakte Plopsa via Facebook bekend dat Plopsaland De Panne in 2016 een nieuwe houten achtbaan opent. Het Laatste Nieuws wist vandaag ook te vertellen dat het thema Heidi wordt.

Plopsaland De Panne opent in 2016 een nieuwe houten achtbaan. Dat nieuws bevestigde het park gisteren op Facebook. Het park maakte echter nog geen thema, bouwer of locatie bekend. In een artikel in Het Laatste Nieuws zei Steve Van den Kerkhof, de CEO van Plopsa, dat de achtbaan in het teken van Heidi zal staan.

Het park koos voor dat thema omdat het figuurtje erg populair is in Frankrijk. Studio 100 heeft recent nieuwe afleveringen van het meisje dat in de bergen woont, gemaakt. Aan de achtbaan en de thematisering ervan, hangt een prijskaartje van meer dan 5 miljoen euro.


de houten achtbaan krijgt als thema Heidi (foto: Studio 100)

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Het wordt de eerste rond het figuurtje Heidi. Op de Franse televisie loopt al de nieuwe reeks rond dat meisje dat in de bergen leeft. Een houten constructie voor de achtbaan past perfect bij dat personage.

Meer informatie zoals de locatie en de attractiebouwer volgt wanneer de bouwvergunning er is. De aanvraag voor zo’n bouwvergunning werd vorige week dinsdag, 24 maart, ingediend.

bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerd nieuws

Studio 100 TV houdt Plopsa-showmarathon

13 januari 2017

De laatste nocturne van het jaar

19 augustus 2012

Wat mag je in 2010 verwachten in de parken?

5 september 2009

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020