Investeerder heeft plannen voor Plopsa-park in Tsjechië

Gepubliceerd op 29/09/2017 om 19:37

Komt het aantal Plopsa-parken binnen enkele jaren op acht te staan? Een investeerder heeft concrete plannen getoond voor een nieuw park in Tsjechië.

De plannen werden voorgesteld op een bijeenkomst in de gemeente Bílovci, waar het themapark moet komen op 20 minuten van de tweede grootste stad van Tsjechië. Een 30-tal buurtbewoners woonden de samenkomst bij en werden als eerste op de hoogte gebracht van de plannen.

Het Plopsa Family Indoor Park – zoals de werktitel luidt – wordt vergelijkbaar met de bestaande Plopsa Indoor-parken en zal ongeveer 25 attracties tellen. Die krijgen het thema van Maya de Bij, Wickie de Viking of Heidi en worden aangevuld met een restaurant, winkels en een theater, gericht op bezoekers tussen 2 en 14 jaar. Er worden ook 600 parkeerplaatsen voorzien.


30 inwoners woonden de infosessie bij

De bouw van het park zou zo’n 15,5 miljoen euro kosten. Plopsa werkt voor het Tsjechische park samen met de Russische investeringsmaatschappij TNI Group, dat in 2015 licenties kocht voor het gebruik van Studio 100-figuren. 350 km noordwaarts is een andere investeerder, het Nederlandse Momentum Capital, bezig met de bouw van Majaland Kownaty in Polen.

Referendum

Het overdekte themapark zou gebouwd worden op een open terrein naast het plaatselijke kerkhof en vlakbij het centrum van Bílovci. Omwonenden die ongerust waren over geluids- en verkeersoverlast werden gerustgesteld door de investeerder. In het buitengebied van het park zullen enkel rustige attracties komen.

Jaarlijks worden er zo’n 300.000 bezoekers verwacht, ook uit onder meer Polen. Binnen een afstand van 1 uur wonen 2,5 miljoen potentiële bezoekers. Inwoners vrezen daarom een gigantische toename van het verkeer in de omgeving. Het park komt te liggen in een straat die nu al honderden auto’s per dag moet slikken, onder andere door de aanwezigheid van een school, sport- en cultuurcentrum.

Vanwege de grote omvang van het project vragen inwoners om een referendum. Voor het zover is, moeten er nog enkele infosessies plaatsvinden zodat inwoners weten waarvoor ze kunnen stemmen. Of het park er komt, is dus nog niet beslist.

 

De bouw van het park zou in 2018 al kunnen beginnen. Mogelijk komen er nog meer Plopsa-parken in Tsjechië. Het eerste park komt in de regio Moravië-Silezië in het oosten van het land, daarna wordt er ook gekeken naar mogelijkheden in de regio’s Midden-Bohemen en Zuid-Moravië.

Bronnen: Moravskoslezský deník, iDNES

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne krijgt opnieuw titel van Beste Belgische pretpark

28 april 2015

Plopsa zit samen met centrum voor gelijkheid van kansen

27 april 2012

Opening Majaland Kownaty uitgesteld: Plopsa-park opent pas in najaar

12 april 2018

Tweede editie Halloween Scare Nights gestart in Plopsaland De Panne

13 oktober 2019

Laura Tesoro onthult ster op Walk of Fame in Plopsaland

12 oktober 2019

Mijlpaal voor Plopsa Hotel: hoogste punt bereikt

8 oktober 2019

UitgelichtKom griezelen in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne

Halloween Scare Nights

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne