Inwoners Haßloch beslissen over Plopsa-zwembad

Gepubliceerd op 24/05/2016 om 19:51

Volgende maand stemmen de inwoners van de gemeente Haßloch, waar Holiday Park gelegen is, over de toekomst van het gemeentelijk zwembad. Ze hebben de keuze uit verschillende opties.

Plopsa wil Holiday Park uitbreiden met een zwembad. Net zoals dat in De Panne het geval was, is het huidige zwembad van de Duitse gemeente Haßloch aan vernieuwing toe. Over een samenwerking tussen de gemeente en Plopsa is het gemeentebestuur het oneens. Enkel de politieke partij CDU (de partij van de burgemeester) ziet zo’n samenwerking op dit moment zitten. Daarom wordt er binnenkort een niet-bindende volksraadpleging georganiseerd.

Het referendum vindt eind juni plaats. Op dinsdag 31 mei en maandag 6 juni kunnen inwoners meer informatie krijgen door Plopsa en de gemeente. Er liggen enkele mogelijkheden op tafel: restauratie van het huidige zwembad, sluiting van het zwembad, van het huidige Badepark een openluchtbad maken en een waterpark in samenwerking met Plopsa.

Aan elke mogelijkheid zijn voor- en nadelen verbonden. Indien men voor een restauratie zou kiezen, zou het aantal bezoekers niet stijgen door concurrerende zwembaden in de buurt en het waterpark van Holiday Park. Plopsa wil sowieso een zwembad bouwen naast het park, ook zonder samenwerking met de gemeente.

Indien er een gemeentelijke samenwerking komt, moet Haßloch jaarlijks 900.000 euro betalen aan Plopsa, dat verantwoordelijk zal zijn voor de bouw en exploitatie. Inwoners zullen dan voor 6 euro een ticket kunnen kopen en kunnen zwemmen in een modern zwembad dat uitgerust is met sport- en recreatiefaciliteiten. Het openbaar vervoer richting het waterpark zou dan wel verbeterd moeten worden, want dat ligt niet vlakbij het centrum.

Plopsa wil het Holiday Park-zwembad graag binnen dit en 5 jaar openen. Men denkt 28 maanden nodig te hebben om het te bouwen.

Bronnen: Rheinpfalz, gemeente Haßloch

Gerelateerd nieuws

Plopsa koopt nieuwe Wave Swinger

22 november 2014

Bouw Sky Fly in Holiday Park nu echt begonnen

17 juni 2015

Plopsa-parken bekroond met European Star Awards

7 oktober 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020