Junior Musical in première in Plopsa Theater

Gepubliceerd op 14/02/2015 om 21:13

Vandaag ging Junior Musical in première in het Plopsa Theater. De musical is een coproductie van Studio 100 en Ketnet.

Na maanden van teksten oefenen, zingen en dansen was het vandaag eindelijk zover voor de cast van Junior Musical: de grote première. Op de première waren heel wat BV’s aanwezig. Onder andere Fabian Feyaerts, Showbizz Bart, Sien Wynants en Koen Crucke passeerden de blauwe loper. In de musical komen de grootste hits uit meer dan 10 jaar Junior Eurosong aan bod.

De cast bestaat naast Charlotte Leysen (Ketnet-wrapster), Giovanni Kemper (finalist So You think You Can Dance) en Loes Van den Heuvel (Carmen in F.C. De Kampioenen) uit 28 Juniors. Zij werden tijdens de voorrondes, die te volgen waren op Ketnet, geselecteerd uit honderden kinderen. Twee van die Juniors, Emma en Jérémie, spelen de hoofdrol: respectievelijk Lisa en Jasper.

Charlotte Leysen, die Lana speelt, keek erg uit naar de première:
Het was 6 maanden toeleven naar de première en het moment dat het doek dicht gaat en de kinderen elkaar knuffelden: daar kreeg ik kippenvel van.

Loes Van den Heuvel, de strenge Cornelia Blok, zei dat het even zoeken was om de strenge rol te spelen:
Het is aftasten hoe ver je kan gaan met de kinderen.

De volledige interviews kan je nalezen op deze pagina en in het videoverslag van de première.

De regie van de musical is in handen van Frank Van Laecke, die eerder al onder meer spektakelmusical 14-18 en Daens regisseerde. De musical is de komende week nog enkele keren te zien in het Plopsa Theater en later in Hasselt, Gent en Antwerpen.

Het verhaal

Junior Musical – Kadanza is een musical over een danskamp voor jongeren en is opgebouwd rond bekende liedjes uit de tienjarige geschiedenis van Junior Eurosong. Lisa beleeft de tijd van haar leven op het danskamp. Al op de eerste dag wordt ze verliefd op kampgenoot Jasper. Maar wanneer de strenge kampleidster Cornelia Blok de jongens en meisjes ‘s nachts samen betrapt, deelt ze hen op in twee aparte kampen, gescheiden door een rivier. Wat die beslissing tot gevolg heeft, ontdek je tijdens de musical…

Voor tickets en info kan je steeds op juniormusical.be terecht.

Foto's en video


Gerelateerd nieuws

Gers Pardoel komt opnieuw naar Plopsa Theater

12 juni 2018

Plopsa-theater lanceert eigen website

6 februari 2014

Carnaval met Kabouter Klus in Mayaland Indoor

4 maart 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020