K3 opent eigen achtbaan in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 04/05/2019 om 14:52

Vandaag onthulden Hanne, Marthe en Klaasje van K3 hun eigen zone met bijhorende achtbaan K3 Roller Skater in Plopsaland De Panne. Het gaat om de Rollerskater die een update en gloednieuwe invulling kreeg.

Sinds begin april gaat de Rollerskater in Plopsaland De Panne als K3 Roller Skater door het leven. In de achtbaan maken bezoekers een spannende rit langs enorme objecten als een flamingo en roze zonnebril. De achtbaan heeft een totale lengte van 335 meter, een hoogte van 13 meter en een maximale snelheid van 46 km/h.

De achtbaan maakt deel uit van de nieuwe K3-zone, die vandaag feestelijk geopend werd door K3 zelf. Hanne, Marthe en Klaasje gaven, samen met al hun fans, het startschot voor de eerste rit van de nieuwe K3 Roller Skater. Nadien maakten ze zelf een ritje en gaven ze een spetterend liveoptreden op het Dorpsplein.

De meiden van K3 maakten een ritje in hun eigen achtbaan

De voormalige Wizzy en Woppy-zone werd de afgelopen maanden volledig gestript en in een K3-kleedje gestoken. Ook het nabijgelegen restaurant kreeg een volledige make-over en werd omgetoverd tot K3 Keuken. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 500.000 euro.

De nieuwe K3-zone met K3 Roller Skater is een opfrissing van de Rollerskater die in 1990 geopend werd, toen Plopsaland De Panne nog Meli-Park was.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

We zijn de laatste jaren volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park zoals de Ploptuin, het Kermisplein en de Wereld van Kaatje. De Rollerskater met bijhorende zone en restaurant kon niet achterblijven!

Dino Splash

Naast de nieuwe K3-zone plant de Plopsa Group nog heel wat investeringen in de nabije toekomst. Zo krijgen De Boomstammetjes in Plopsaland De Panne momenteel een grondige metamorfose. Vanaf deze zomer is de attractie volledig gethematiseerd naar de leefwereld van de dinosaurussen. De waterattractie krijgt vanaf dan de naam Dino Splash. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro.

Daarnaast opent de Plopsa Group in de zomer van 2020 de deuren van het allereerste Plopsa Hotel. Het hotel zal 117 gethematiseerde kamers, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen tellen en zal zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne situeren. Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group haar eerste stappen in de hotelbranche. Vorige maand werd de officiële eerste steen gelegd.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Kabouter Plop viert verjaardag in Plopsaland

12 oktober 2013

Regering zet nieuwe stap richting omleidingsweg Plopsaland

18 juli 2017

K3 komt in het najaar naar de Plopsa-parken

18 januari 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020