K3-optreden in Plopsaland De Panne live vertaald in gebarentaal

Gepubliceerd op 06/09/2016 om 18:54

Aanstaande zaterdag, 10 september, zal het K3-optreden in Plopsaland De Panne live vertaald worden door een gebarentolk, zodat ook dove en slechthorende kinderen van de muziek kunnen genieten.

Het voorbije weekend vond het eerste van de in totaal zes K3 Weekends van dit jaar plaats in Plopsaland De Panne. Tijdens deze weekends geven Hanne, Marthe en Klaasje een spetterende liveshow op de Kiosk op het Dorpsplein van het park. Op zaterdag 10 september krijgen ze daarbij het gezelschap van doventolk Deborah Dehaerne.

Deborah Dehaerne:
Het komt niet vaak voor dat dergelijke shows voor dove en slechthorende kinderen toegankelijk worden gemaakt. Enkele jaren geleden mocht ik echter al een keer optreden met K3 in Plopsaland De Panne. De reacties daarop waren zo positief dat Plopsa besloten heeft om opnieuw mijn hulp in te schakelen.

Deborah zal het optreden voor dove en slechthorende kinderen ondersteunen door de teksten uit te beelden. Zo herkennen deze kinderen niet alleen het ritme door middel van trillingen, maar begrijpen ze ook waarover de liedjes gaan.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
Muziek moet toegankelijk zijn voor iedereen. Het is fantastisch dat alle kinderen zo de kans krijgen van het optreden te genieten.

K3 treedt nog op 10, 17 en 24 september en 1 oktober op in Plopsaland De Panne. Het optreden is begrepen in de toegangsprijs van Plopsaland De Panne. De K3-meisjes zullen bovendien op elk van deze dagen alle bezoekers begroeten tijdens de Plopsa Parade die doorheen het hele park trekt.

Het park is op zondagen 11, 18 en 25 september en 2 oktober afgehuurd en niet toegankelijk zonder speciaal ticket. Voorverkooptickets en abonnementen zijn op die dagen niet geldig.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Hotel Plopsaland De Panne moet deuren openen in 2020

2 april 2018

Namen attracties, winkel en horeca Heidiland bekend

20 maart 2017

Ketnet en Plopsaland organiseren Ketnet Freezzz

29 augustus 2007

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020