Kaatje krijgt eigen zone in Plopsaland De Panne!

Gepubliceerd op 24/02/2013 om 17:05

Plopsa kondigde deze ochtend aan dat ze groot nieuws hadden. Het lange wachten werd deze namiddag beloond met een conceptfoto van de Kaatje-zone die deze paasvakantie al opent.

Ketnet is al jaren te gast bij Plopsa. Denk maar aan ‘Ketnet Freezzz’, ‘Ketnet-fandagen’, ‘Ketnet Halloween nocturnes’ en aan ‘Ketnet carnaval’ met Kaatje, Kamiel en Viktor tijdens de krokusvakantie in Plopsa Indoor Hasselt.

Steve van den Kerkhof, CEO van Plopsa
Kaatje was al vaak aanwezig in onze parken en is zeer geliefd bij kinderen van 2 tot 8 jaar. Het idee om haar te vereeuwigen met een eigen zone in Plopsaland De Panne is een logisch gevolg van haar populariteit bij onze doelgroep. We zijn dan ook tevreden dat Ketnet hiervoor te vinden is.

Wouter Quartier, netmanager van Ketnet
Kaatje en haar vrienden zijn superpopulair bij alle kinderen, door hun eigen zone in Plopsaland geven we de kinderen de kans om nog meer in de wereld van Kaatje te stappen.

Kaatje-zone
De zone zal twee attracties bevatten: ‘Kaatje zoekt eendje’ en ‘Viktors race’. De twee attracties heetten tot begin dit jaar nog ‘De vaat’ en ‘Dongos race’ en behoorden toen tot de Wizzy en Woppy-zone. Een deel hiervan wordt dus geherthematiseerd (met o.a. een raket naast het treinspoor dat net naast de zone passeert). Het station van ‘Viktors race’ wordt, als we het plan bekijken, overdekt. De Wizzy en Woppy-zone heeft nog twee attracties in Plopsaland De Panne: ‘De koffiekopjes’ en de ‘Rollerskater’.

In de nieuwe zone zal er dagelijks een meet and greet zijn met Kaatje en haar vrienden en er komt een levensgroot beeld op het plein. De snackbar ‘De marionette’ zal omgevormd worden tot een winkeltje met Kaatje-producten. ‘Frits en Frats’ zullen een eigen horecapuntje krijgen tegenover de Kaatje-shop.

Plopsa investeert 750.000 euro in de thematisering en opbouw van de nieuwe zone. De zone zal eind maart al openen. Plopsa laat ook weten dat de werken aan de zone al volop bezig zijn. Bouwfoto’s komen binnenkort op de Facebook-pagina van Plopsa.

Op 18, 19 en 20 mei is er ook een Kaatje-event in Plopsaland De Panne. Tijdens dat evenement zal de zone officieel geopend worden.

Wie is Kaatje?
Kaatje is een programma van de VRT voor de kleinste Ketnet-fans waarin Kaatje de kinderen ‘s ochtends en ‘s avonds verwelkomt bij Ketnet. Ze heeft twee vriendjes: Kamiel en Viktor. In het programma ‘Kaatjes tralalaatjes’ leert ze ook Frits en Frats kennen.

Foto’s

Gerelateerd nieuws

Belle Perez en 2Empress op Nacht van de Abonnees

10 juni 2017

Samson en Gert op z’n zomers in Plopsaland De Panne

8 augustus 2012

Koen Crucke onthult 16e ster op Walk of Fame in Plopsaland

21 december 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020