Kabouter Klus zet handafdruk in eerste steen Nederlandse Plopsa-winkel

Gepubliceerd op 24/09/2006 om 20:23

Op woensdag 20 september heeft Kabouter Klus zijn handafdruk gezet in de eerste steen van het nieuwe shopping center LEEF! in Sliedrecht waar in december 2007 de eerste Nederlandse Plopsa Winkel zal openen. Behalve zijn handafdruk liet Kabouter Klus ook een cheque ter waarde van 3.500 euro achter ten voordele van Cunina.

Eind 2007 opent de eerste Plopsa Winkel in Nederland. Een locatie voor deze winkel werd gevonden in het nieuw te bouwen shopping center LEEF! in Sliedrecht nabij Dordrecht. De eerste steenlegging van dit lifestyle center vond afgelopen woensdag, 20 september, plaats. Kabouter Klus vertegenwoordigde er de Plopsa-groep bij wijze van een handafdruk in de eerste steen van het centrum.

Naar aanleiding van de start van het project LEEF! overhandigde Kabouter Klus er in naam van Plopsa en de ISTO Group, de promotor van LEEF!, een cheque ter waarde van 3.500 euro ten voordele van Cunina. Deze vereniging concentreert zich vooral op onderwijs voor kansarme kinderen en probeert zoveel mogelijk kinderen toegang te geven tot het basisonderwijs. Voor een betere toekomst voor henzelf, hun familie en hun omgeving. Cunina heeft 45 projecten opgestart in Haïti, de Filippijnen, Brazilië, Nepal, Congo en Zuid-Afrika.

Plopsa Winkel

In België bevinden zich momenteel 4 Plopsa Winkels waarvan drie verspreid over de parken – Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo. De vierde en enige externe winkel bevindt zich in het Wijnegem Shopping Center. Net zoals de winkels in de drie Plopsa-parken, boekt deze laatste winkel mooie resultaten.

De sterkte van de Plopsa Winkel in Wijnegem voor de Plopsa-groep is tweeledig. Enerzijds verstevigt deze winkel de financiële draagkracht van de groep en anderzijds vervult het een rol als strategische marketingtool voor de Plopsa-parken. Ook de nieuwe Plopsa Winkel in Nederland, die qua concept zal overeenstemmen met de Plopsa Winkel in Wijnegem, zal deze sterke punten uitdragen.

De verwachtingen voor de nieuwe Plopsa Winkel in Nederland zijn alvast hooggespannen. De Studio 100-figuren als Kabouter Plop, Piet Piraat, Topstars en K3 zijn immers zeer populair in Nederland.

bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Plopsa opent nieuwe externe winkel in Hasselt

11 mei 2007

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020