Ketnet viert Kerst in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 17/12/2012 om 22:45

Ook dit jaar baadt Plopsaland De Panne in een heuse kerstsfeer. Kerstbomen met sneeuw, lampjes en leuke attracties zijn hét recept voor ‘Ketnet Kerst’ in ‘Winter Plopsaland’. Wij waren erbij op een, niet zo vaak voorkomende, winterse dag zonder regen.

Dit is winter bij Plopsa
De Plopsa-figuren zijn deze winter voor het eerst uitgedost in een aangepaste winteroutfit. Kabouter Plop en z’n vrienden kregen warme muts, Maya en Flip een rode oorwarmer, Wickie en Halvar een mooie sjaal en Mega Mindy een kerstcape.

Kerstmis vieren zonder kerstbomen en lichtjes is geen echt Kerstfeest. Daarom is Plopsaland De Panne naar jaarlijkse gewoonte versierd met tienduizenden witte en blauwe lichtjes die het park mooi verlichten als het begint te schemeren.

Ook dit jaar zijn er twee extra attracties: de ‘Crazy Coaster’ waar men binnenkort begint te bouwen aan het hotel en de schaatspiste aan ‘De dansende fonteinen’. Voor de eerste keer is er ook een kerstballet dat een minishow geeft op het Kasteelplein: ‘Rode kerstneuzen’.

Een speciaal winterparkplan
Bij het binnenkomen van het park krijgt ieder gezin een aangepaste plattegrond van het park. De bomen die het park omgeven hebben een laagje sneeuw gekregen en de ‘Crazy Coaster’ staat naast de werf. Verder vind je in het kleine boekje de toegankelijkheid van de attracties, de attracties die gesloten zijn voor winteronderhoud en de data van ‘Ketnet carnaval’ in Plopsa Indoor Hasselt (van 11 tot 15 februari 2013).

Waar de ‘Crazy Coaster’ staat is ondertussen al duidelijk. Die andere extra attractie, de schaatspiste, staat dit jaar niet op ‘De dansende fonteinen’, maar tussen de ‘Crazy Coaster’ en het terras op het Dorpsplein, als je het park net binnenkomt. Hierdoor kan je je nog steeds kostelijk amuseren op de fonteinen, want ze zullen de hele kerstvakantie operationeel blijven (als het weer het toelaat).

Bezoek de Kerstman
Nadat de Kerstman en zijn kerstvrouwtjes hun intrede hebben gemaakt, ontvangt hij iedere bezoeker graag in het ‘K3 museum’. Je kan binnen even een kijkje gaan nemen en een foto maken met de Kerstman. Eerder dit jaar werd de ruimte ook al gebruikt: tijdens Halloween zat de griezelige mr. Dracula er en tijdens de Sinterklaasperiode waren Sinterklaas en Zwarte Piet van de partij.

De laatste shows in het ‘Groot theater’
Nog tot zondag 30 december geeft Mega Mindy elke dag om 13u30 (op drukke dagen ook om 14u30) een leuke en muzikale show in het ‘Groot theater’. Tijdens de show sluipt er een dief binnen in de snoepwinkel van Miekes oma en dat zorgt voor spannende momenten…

In de ‘Ketnet Kerstshow’ krijgt wrapster Charlotte dan weer te maken met haar neef die het feest voor de Kerstman saboteert omdat ze zijn verjaardag vergeten is. Gelukkig komt het allemaal weer goed met behulp van Fabian, Femke en Ymke die Kenneth opvrolijken met hun liedjes. Meer foto’s van de ‘Ketnet Kerstshow’ vind je op onze Facebook-pagina.

Nieuwtjes
Ons oog viel ook deze keer op enkele nieuwtjes. Waar er tot vorig jaar nog lekkere gerechten geserveerd werden aan groepen in ‘De vergulde fazant’, is men nu druk in de weer om het nieuwe theater, dat volgend jaar de deuren opent, te bouwen.

Op het filmterras zijn er ook vier grote Cécémel-staanlampen geplaatst. Deze brengen extra sfeer als de avond valt. In de Plopsa-winkel op het Dorpsplein zijn de gewone Plopsa-bekers even niet meer te koop, maar zijn de ‘Winter Plopsaland’-drinkbekers wel een leuk aandenken! Je vind ze ook in Hasselt en Coevorden.

Aan het tankstation van ‘Het verkeerspark’ zijn de borden van ‘Mega petrol’ vervangen door het logo en een foto van K3. De woonwagens van Dobus, die doorgaans op het Dorpsplein staan, zijn voor de rest van dit seizoen achter de schermen geplaatst. Voor wie goed oplet kan ze zien staan als hij van de straatkant naar de ingang stapt. De ‘Balloon race’ op het Kermisplein is sinds enkele weken terug in werking. De attractie was enkele weken gesloten en deels afgebroken voor een winteronderhoud.

Ook Plopsaland kampte afgelopen dagen met wat wateroverlast. Aan de halte van de ‘Plopsa express’ op het Kermisplein lagen enkele grote plassen… Niet echt nieuw, maar toch: ‘De boomstammetjes’ zijn tijdens de winter gesloten, dus zit er ook geen water in. Over de attractieborden van de gesloten attracties is ook een bord geplaatst dat aangeeft dat de attractie gesloten is. Rond het ‘Groot theater’ zijn ook de eerste aanduidingen voor
de bouw van de Wickie-zone aangebracht.

En nog één dingetje willen we jullie niet onthouden: één van onze nieuwsbanners, die van ‘Winter Plopsaland’, staat op een blad met de openingsuren van de ‘Crazy Coaster’! Dat was een aangename verrassing…

Hieronder vind je alle foto’s van een geslaagde dag in ‘Winter Plopsaland’!

Foto’s


Video

Bekijk hieronder ons videoverslag.

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne opent Mayaland tijdens sluitingsdagen

5 november 2013

Winter Plopsaland staat dit jaar garant voor veel sfeer en shows!

29 oktober 2013

Flashmob in Plopsaland De Panne

26 juli 2012

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020