Landen kiest Plopsa als bouwer van nieuw zwembad

Gepubliceerd op 23/12/2017 om 11:43

De nieuwe Plopsaqua’s komen deze week in een stroomversnelling. Eerder deze week raakte al bekend dat Plopsaqua Mechelen bijna rond is, en nu gaat ook de voorkeur van Landen naar Plopsa.

Het is een vruchtbare week voor de nieuwe vestigingen van Plopsaqua in ons land. Na Mechelen heeft nu ook de Vlaams-Brabantse stad Landen beslist dat het toekomstige zwembad gebouwd mag worden door Plopsa. Dat bevestigt de woordvoerster van Plopsa aan Plopsa Fans. Het zwembad komt net over de taalgrens in Hannuit (Luik) en dus heeft de Waalse regering het laatste woord. De definitieve beslissing wordt eind januari verwacht.

Als de beslissing van de regering positief is, komt er volgende maand ook een persconferentie waarop de plannen voor Plopsaqua Landen-Hannuit voorgesteld worden. De totale kosten van het waterpark worden geraamd op 25 à 30 miljoen euro; een stuk meer dan Plopsaqua De Panne dat 16 miljoen euro kostte.

Lees ook: Plopsaqua Mechelen komt er zo goed als zeker


Plopsaqua De Panne is volledig gethematiseerd naar Wickie de Viking, dat zal in Landen-Hannuit anders zijn.

Volgens Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, wordt het Plopsa-zwembad in Hannuit groter dan dat in De Panne. Al zou Plopsaqua Mechelen nog groter en zelfs het grootste waterpark van België worden. Daar liggen de kosten op 40 miljoen euro.

Daarmee is het al het tweede Plopsaqua-project dat deze week in een stroomversnelling gekomen is. Enkele dagen geleden gaf het stadsbestuur van Mechelen al aan dat het Plopsa graag een waterpark ziet bouwen naast Technopolis. Net zoals in Mechelen haalt Plopsa het in Landen-Hannuit van Sportoase, dat eerder wel de marktbevraging voor een waterpark in Deurne won.

Radio 2 weet dat de bouw van Plopsaqua in Hannuit eind 2018 kan starten, zodat de opening in 2020 kan plaatsvinden.

Bron: Het Laatste Nieuws

De beste kortingen voor Plopsaqua De Panne

Gerelateerd nieuws

100.000 vind-ik-leuks voor Facebook-pagina Plopsa

18 augustus 2013

Studio 100-deal met Proximus brengt ook veranderingen bij Plopsa

22 december 2017

Plopsa neemt deel aan EAS-beurs in Barcelona

27 augustus 2016

Openingstijden, tarieven en een show: opening Majaland Kownaty nadert

23 mei 2018

In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien

22 mei 2018

Locatie nieuwe achtbaan en darkride Plopsaland De Panne bekend

21 mei 2018

Plopsaqua Mechelen komt er zo goed als zeker