Locatie nieuwe achtbaan en darkride Plopsaland De Panne bekend

Gepubliceerd op 21/05/2018 om 22:29

Er is meer duidelijkheid over de nieuwe indoorhal die Plopsaland De Panne binnen enkele jaren wil openen. Het gebouw, met onder andere een achtbaan en darkride, wordt gebouwd naast de Bumba-zone.

Concreet komt het nieuwe overdekte themagebied te liggen op de plaats waar nu het Bumba Theater staat. Dat bevindt zich aan de rand van het park, tussen Het Bos van Plop, het Kermisplein en de Big en Betsy Hoeve. Op die locatie wil Plopsaland een hal met attracties kwijt, waaronder een familie-achtbaan en darkride. Het thema en de andere attracties zijn nog niet bekend.

Het Bumba Theater, goed voor een oppervlakte van ongeveer 600m2, wordt momenteel gebruikt als opslagruimte. Tot enkele jaren geleden vonden er de dagelijkse Bumba Shows plaats. Daarvoor werd het gebouw gebruikt als museum en kon je er door de decors van Samson&Gert wandelen. Achter het theater ligt bovendien een onbenut stuk grond dat mogelijk deel zal uitmaken van de uitbreiding.

Lees ook: Plopsaland De Panne opent achtbaan en darkride in nieuwe zone

Plopsaland De Panne heeft plannen om in 2020 een themagedeelte te openen ter ere van het 20-jarig bestaan van het park. Voor het eerst sinds de opening van Plopsaland in 2000 zal het park nog eens een darkride bouwen, vlakbij de enige andere in het park: Het Bos van Plop. Over het ritsysteem van de attractie zijn nog geen details bekend. CEO Steve Van den Kerkhof zei enkele dagen geleden om snel met meer informatie te komen.

Bron: Looopings

Gerelateerd nieuws

Nieuwe app laat je Heidi The Ride nu al virtueel beleven

15 april 2016

Regering zet nieuwe stap richting omleidingsweg Plopsaland

18 juli 2017

Plopsa koopt nieuwe Wave Swinger

22 november 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsaland De Panne opent achtbaan en darkride in nieuwe zone