Majaland Kownaty: nieuwe concepttekeningen vrijgegeven

Gepubliceerd op 23/10/2016 om 20:03

Vanochtend werd nieuwe informatie bekend gemaakt over Majaland Kownaty, het eerste Plopsa-themapark in Polen. Van het park zijn nu ook drie nieuwe concepttekeningen vrijgegeven.

Gisteren werd de symbolische eerste steen van Majaland Kownaty gelegd door Steve Van den Kerkhof (CEO Plopsa Group), Ryszard Stanulewicz (burgemeester Kownaty) en Martijn van Rheenen (CEO investeerder Momentum Capital). Daarmee is de bouw van het themapark officieel van start gegaan.

Majaland Kownaty wordt 10 hectare groot en zal deel uitmaken van Holiday Park Kownaty. Samen met nog een tweede, toekomstige pretpark (opening 2018), een winkel- en restaurantgebied, een bungalowpark én hotels zal Majaland een oppervlakte van 205 hectare beslaan. Hier vind je meer informatie over het gebied.

Het themapark zal bestaan uit zowel een indoor- als outdoorgedeelte, gethematiseerd naar drie Studio 100-figuren: Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi.

Heidi-zone

Bij het binnenkomen van het indoorgedeelte kom je terecht in een authentiek Zwitsers dorpje, dat uiteraard Heidi als centrale figuur heeft. Alle huisjes zijn er bedekt met een laag sneeuw. De opvallendste attractie in dit gebied is een carrousel.

Wickie-zone

De rechterkant van het indoorgedeelte, waar je in de indoorparken in Hasselt en Coevorden de Piratenzone vindt, wordt het gebied van Wickie de Viking. Tegen de wanden komen rotsblokken, vergelijkbaar met die in Wickieland in Plopsaland De Panne. Uiteraard heeft ook de Wickie Coaster hier een plaats.

De Woeste Zee krijgt geen piratenboot, maar een vikingschip. De Vuurtoren zal vormgegeven worden als een vikingtotem zoals je die ook vindt voor de ingang van De Grote Golf in Plopsaland De Panne.

Maya-zone

Alle andere gebieden van Mayaland Kownaty (binnen: achteraan en links en de volledige buitenzone) krijgen een Maya-thema. Enkele attracties die je daar zal vinden zijn: een variant op De Eendjes, een kopie van De Vliegende Fietsen met vlinders in plaats van fietsen zoals in het Duitse Holiday Park en een glijbaan. Het grote restaurant zal zich ook in dit gedeelte bevinden. Rechts van het restaurant, daar waar in Plopsa Indoor Coevorden de Feestzaal van Plop is, komt een winkeltje.

Buitenzone

In de Buitenzone draait alles rond Maya de Bij. De attracties die je er zal vinden, zijn een mix van attracties uit Plopsa Indoor Coevorden en Majaland in Holiday Park. De Dansende Fonteinen en De Klimberg krijgen een andere plaats dan in Coevorden. De Maya Speeltuin en Het Verkeerspark zullen op dezelfde plaats in het park verrijzen.

Er worden nog twee Holiday Park-attracties gekopieerd: Majas Blütensplash (bloemenmolen) en Flip, der Grashüpfer.

Als alles volgens plan verloopt, gaan de deuren van Majaland Kownaty open in december 2017. Het park zal het hele jaar door geopend zijn. Er worden jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers verwacht.

Gerelateerd nieuws

Bouw Majaland Kownaty live te volgen via webcam

9 januari 2017

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty

20 februari 2018

Plopsa wil de komende jaren 4 nieuwe parken openen

17 november 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020