Majaland Kownaty: stand van zaken vanop de werf

— Gepubliceerd op 17/08/2017 om 19:46 —

Op nieuwe foto’s van Majaland Kownaty is te zien hoeveel vooruitgang er de laatste weken is geboekt. Steeds meer attracties hebben hun definitieve plaats gevonden.

Nu de grote hal van Majaland Kownaty sinds begin juni helemaal dicht is, kwamen er nog maar weinig beelden vanuit de hal naar buiten. Eind juni gunde attractiebouwer Wooddesign iedereen al een kijkje op de werf met enkele bouwfoto’s, maar sindsdien was het gissen naar wat er binnen gebeurde. Op nieuwe foto’s die Plopsa Fans heeft opgevraagd bij Plopsa, is duidelijk te zien dat er niet is stilgezeten.

Op de foto’s is te zien hoe een groot deel van de parking reeds is aangelegd en ook de ingang van het park vorm krijgt. Daarnaast geven de foto’s ook een goed beeld van de werkzaamheden in de Buitenzone. Zo is te zien dat de Bumba-brandweermolen en De Klimberg al helemaal zijn geïnstalleerd. Een leuk detail is dat de brandweerwagens over een Poolse nummerplaat en het opschrift “Straż pożarna” (Pools voor ‘brandweer’) beschikken.


Buitenzone (links: De Brandweermolen en Het Verkeerspark, rechts: De Klimberg en Flip, de Sprinkhaan)

Aan De Bloemenmolen, Het Verkeerspark en Flip de Sprinkhaan wordt nog druk gewerkt. De nieuwe bouwfoto’s, die dateren van gisteren (woensdag), laten ook het middenstuk van De Bloemenmolen zien. Om de watereffecten van de attractie te realiseren, liggen de benodigde leidingen er al klaar.

Maya-zone

Maar ook binnen in de hal wordt vlot gewerkt. Momenteel wordt de staalstructuur van De Botsauto’s voorzien van een stevig gaas zodat hier later meerdere lagen gekleurd spuitbeton op kunnen worden bevestigd. Het pad naar het restaurant, dat gelijkaardig is aan het Plop Restaurant in Plopsa Indoor Coevorden, wordt voorzien van klinkers.

Het Ballenbad is zo goed als helemaal af. Enkel de zijnetten en de machines om de ballen te laten zweven moeten nog geïnstalleerd worden, net zoals de ballen zelf die later nog toegevoegd zullen worden.

Wickie-zone

De topattractie van de Wickie-zone is zonder twijfel de Wickie Coaster. De achtbaan is al volledig opgebouwd en dus ligt de aandacht nu op de thematische rotsen die de aparte coasterhal moeten verbergen. Ook het stationsgebouw en de ingang van de attractie krijgen vorm. Een andere Wickie-attractie waaraan gewerkt wordt is De Bootjes.

Net zoals de andere indoorparken krijgt Majaland een eigen theater waarin de shows kunnen plaatsvinden. Dat theater zal zich in de hoek tussen de Wickie- en Maya-zone bevinden.

Het is de bedoeling om de deuren van Majaland Kownaty te openen in de lente van 2018. In de jaren daarna volgen verschillende uitbreidingen die het park uiteindelijk 4 keer zo groot moeten maken. Jaarlijks worden naar schatting 300.000 bezoekers verwacht. Onze vooruitblik-reportage over het park kan je hier bekijken.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Eerste concepttekeningen Holiday Park Kownaty vrijgegeven

16 september 2016

Nieuwe attracties in aanbouw in Majaland Kownaty

22 juni 2017

“Houten achtbaan Majaland Kownaty wordt kopie van Heidi The Ride”

27 februari 2018

Attractie Octopus uit Plopsa Coo duikt op in Frankrijk

23 maart 2018

PlopsaFUN Magazine volledig vernieuwd en boordevol nieuws

16 maart 2018

Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

5 maart 2018