Majaland Kownaty zal 4 keer zo groot worden en krijgt waterpark

Gepubliceerd op 10/01/2017 om 12:01

Hoewel er nu nog druk gebouwd wordt aan het Poolse Majaland, liggen er al uitbreidingsplannen klaar. Het park zal jaar na jaar uitgebreid worden en op termijn vier keer zo groot zijn als het bij de opening zal zijn.

Eind dit jaar moet de overdekte wereld van Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi de deuren openen in de Poolse gemeente Kownaty, tussen Berlijn en Warschau. Op dit moment wordt er nog volop gewerkt aan de structuur van het gebouw, maar er liggen al heel wat plannen en ideeën klaar voor de komende jaren. Majaland wordt de eerste fase van Holiday Park Kownaty, een resort dat op termijn een kleinere versie van Walt Disney World Resort moet worden.

De binnenoppervlakte van Majaland bedraagt 8 ha, buiten is er nog eens 1,5 ha ruimte. Bij opening zal het in- en outdoorpark zo’n 25 attracties tellen, waaronder ook een achtbaan bedoeld voor kinderen (vergelijkbaar met de Wickie Coaster in Plopsa Indoor Hasselt). “De achtbaan is zo ontworpen dat kinderen er hun eerste achtbaanbeleving kunnen hebben”, zegt CEO van Holiday Park Kownaty Daniel Heinst in een interview. Binnen wordt er ook een theater voorzien.


Links: Wickie-zone (met o.a. De Eendjes met vikingboten), rechts: Heidi-zone, rechtsonder: Maya-zone

Voor het ontwerpen van het park heeft men zich gebaseerd op Plopsa Indoor Coevorden. Ongeveer 80% van het Nederlandse Plopsa-park zal je ook in Polen kunnen terugvinden. De buitenzone van Majaland wordt dan weer een miniversie van Holiday Park’s Majaland, met onder andere een bloemenmolen en Flip de Sprinkhaan. Op recente concept arts is ook te zien dat er een klein Heidi-dorpje in de buitenzone komt.

Daniel Heinst, CEO Holiday Park Kownaty:
Wat we nu met Majaland aan het realiseren zijn, is nog nooit eerder gebeurd in Polen. Het wordt het eerste echte themapark waar alles in het teken zal staan van de figuren (Maya, Wickie en Heidi, red.).

Wanneer Majaland Kownaty in december van dit jaar opent, zal het even groot zijn als Plopsa Indoor Coevorden. Dat zal niet lang duren, want zowel in 2018 als in 2019 zal de buitenzone uitgebreid worden. “Dat hoeft niet altijd groot te zijn”, zegt CEO Daniel Heinst. “Majaland uitbreiden kan even goed door de toevoeging van een nieuwe attractie van slechts 500.000 euro”.

Holiday Park Kownaty heeft een oppervlakte van 210 ha, waarvan 30 ha voor Majaland gereserveerd is. Bij de opening eind dit jaar zal Majaland 10 ha daarvan gebruiken. Op termijn moet Majaland vier keer zo groot worden als Plopsa Indoor Coevorden.

Op de vraag of er ook een waterpark gepland staat, antwoord Heinst kort: “Ja”. Of het waterpark samen met Plopsa gerealiseerd zal worden, is niet bekend, maar er wordt vanuit Polen wel gekeken naar Plopsaqua De Panne. Plopsa is bezig met het plannen van Plopsaqua’s in Deurne, Hannuit (Wallonië) en naast Holiday Park in Haßloch.

Het Poolse Majaland opent eind dit jaar de deuren. Hoeveel een toegangsticket zal kosten, is nog niet bepaald.

Bronnen: Eurobuild, CFE Polska

Foto's

Gerelateerd nieuws

Majaland Kownaty bezorgt school nieuw computerlokaal

12 november 2017

Tarieven Majaland Kownaty in eerste openingsjaar bekend

20 februari 2018

Majaland Kownaty maakt eerste evenement bekend

23 oktober 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020