Meer bezoekers voor Plopsa-parken tijdens herfstvakantie

Gepubliceerd op 03/11/2019 om 18:02

Plopsa kijkt tevreden terug op de voorbije herfstvakantie. De pretparkengroep mocht een stijging noteren van 4% in bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Ondanks het wisselvallige weer tijdens de afgelopen herfstvakantie, kregen de Plopsa-parken 4% meer bezoekers over de vloer dan vorig jaar. Bezoekers konden er Halloween vieren met onder andere Piet Piraat, Stien Struis, Campus 12 en Peppa Pig.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

Dankzij de mix van indoor- en outdoorparken is Plopsa steeds minder afhankelijk van wisselvallig weer. Opnieuw vonden veel bezoekers de weg naar de parken. We mochten een stijging in bezoekers noteren van 4% ten opzichte van vorig jaar.

Ook dit jaar stonden de Plopsa-parken tijdens de herfstvakantie volledig in het teken van Halloween. Plopsaland De Panne pakte voor het tweede jaar op rij op zaterdagavonden uit met de Halloween Scare Nights, de ideale aanvulling voor tieners en volwassenen in het halloweenaanbod.

Naast de Halloween Scare Nights konden bezoekers er genieten van de Ketnet Halloween Nocturnes met meet and greets met Helden, Campus 12 en de nieuwe Ketnet-wrapper Gloria. Daarnaast stond er een liveoptreden van de KetnetBand en een spetterend vuurwerk op het programma. Piet Piraat en Stien Struis waren eveneens van de partij met een liveshow.

Nieuwe invulling

In Plopsa Indoor Hasselt kreeg Halloween een gloednieuwe invulling. Het indoorpark nodigde voor het eerst het populaire varkentje Peppa Pig uit voor een show en meet and greet: een primeur die door de bezoekers zeker gesmaakt werd.

In Plopsa Coo, het Plopsa-park in de Belgische Ardennen, stond het populaire Dinoween centraal. Het evenement is ondertussen een vaste waarde geworden en zorgde ook in dit park voor een succesvolle herfstvakantie. Voor Plopsa Coo zit het seizoen 2019 erop. Het park heropent de deuren vanaf zaterdag 4 april 2020.

Winter Magic

Vanaf volgend weekend staat Plopsaland De Panne volledig in het teken van Winter Magic. Daarbovenop starten er de Plop Weekends met een liveshow met Kabouters Plop en Klus. In Plopsa Indoor Hasselt komen Bert en Ernie van Sesamstraat langs.

Gerelateerd nieuws

Classic van 10.000 Luchtballonnen te horen in Plopsa-parken

4 februari 2016

Plopsa is tevreden over de bezoekersaantallen in juli

1 augustus 2012

Data voor 3 Proximus-klantendagen in Plopsa-parken bekend

15 januari 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020