Meer info over de houten achtbaan en het Prinsessia Kasteel

Gepubliceerd op 25/08/2015 om 19:21

Plopsa maakte vandaag enkele concepttekeningen en een bouwtekening van de nieuwe houten achtbaan voor Plopsaland De Panne bekend. Op die tekeningen valt er heel wat te zien.

Vanaf volgende zomer heeft Plopsaland De Panne er een achtbaan bij: een houten achtbaan. De baan krijgt het thema van Heidi, een figuurtje van Studio 100. Op maandag 7 september zal daarvoor de eerste spade in de grond gestoken worden.

Ook aan het Prinsessia Kasteel wordt er vooruitgang geboekt. Daar worden momenteel de lantaarnpalen geplaatst en zullen volgende week de laatste ramen op hun plaats gezet worden.

Houten achtbaan

Heel binnenkort, op 7 september, starten de funderingswerken voor de nieuwe houten achtbaan. De achtbaantrein, die ook een Zwitsers thema krijgt, zal een traject van 618 meter afleggen. De afstand tussen de uiterste punten meet 370 meter. Het hoogste punt zal op 23,3 meter gelegen zijn. De supports zullen volledig uit hout worden gemaakt.

De twee achtbaantreintjes, waarin telkens 12 personen kunnen plaatsnemen, krijgen dus, net zoals het plein rond de attractie, een Zwitsers thema. Op dat plein komen ook een sanitair blok, een winkel, een Panos-uitgiftepunt, een horecapunt waar bier in glazen en barbecue verkocht zal worden, een speeltuin en een games-unit (zoals in Wickieland en het Kermisplein).

In de buurt van de locatie waar volgende maand de werken beginnen, zijn sinds enkele weken gele markeringen te vinden. Ook op de sporen van de Plopsa Express zijn markeringen aangebracht. Het spoor van de parktrein zal deels verlegd worden en vlak naast de houten achtbaan en De Boomstammetjes lopen. Daardoor rijdt de trein vanaf 7 september niet meer tot het einde van het seizoen.

Ook de weg op de parking vlak naast de parkgrenzen zal verlegd worden en daardoor vlak langs de ‘woodie’ lopen.

Een naam voor de zone, de achtbaan en het horecapunt is er nog niet. Volgens de huidige planning opent de nieuwe achtbaan op 1 juli 2016.

UPDATE (27 augustus 2015) – bron: Het Laatste Nieuws
De bouw van de houten coaster zal in twee fases verlopen. De eerste fase bestaat uit de baan zelf en het station. Dat zal openen in juli 2016. De tweede fase start na de Halloweenperiode van 2016 en omvat de verdere thematisatie en uitbouw van de zone. Tegen de seizoensstart in april 2017 zal alles klaar zijn.

Prinsessia Kasteel

Als alles volgens plan loopt, vindt de officiële opening van het Prinsessia Kasteel plaats op 31 oktober 2015, vanaf 1 november zijn het kasteel en attractie De Koffiekopjes open voor het publiek. Tot dan zal er nog hard gewerkt worden aan de attractie en het restaurant er naast. In het restaurant zullen bezoekers aan tafel bediend worden door een ober. Het restaurant heeft een capaciteit van 250 personen. Er komt ook een nep-open haard in de zaal. Momenteel worden de gouden lusters gemaakt door hetzelfde bedrijf dat de indrukwekkende kroonluchters maakte voor de foyer van het Plopsa Theater.

In tegenstelling tot wat eerst gezegd was, zullen de kamers van de 5 prinsessen niet nagebouwd worden. In de plaats van vijf kleine ruimtes komt er één grote ruimte waarin decor van het prinsessenklasje gebouwd zal worden. In dat klasje kunnen, net zoals in het tv-programma, prinsessenlessen gegeven worden. Het decor zal zich, net zoals de toiletten, op de eerste verdieping bevinden. Door middel van een grote, centrale trap kan je die verdieping bereiken. De eerste verdieping zal ook van buitenaf toegankelijk zijn met een trap. Eens je boven bent, passeer je eerst het buitenterras van het restaurant.

Buiten wordt gewerkt aan de glazen koepel over De Koffiekopjes. De rand van de koepel zal onderaan beschilderd worden. Op het muurtje langs het pad wordt gewerkt aan de lantaarnpalen. De voetstukken zijn reeds geplaatst, de lampen zelf moeten nog bevestigd worden. Volgende week worden de laatste ramen op hun plaats gezet.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Mayaland

Ploptuin

ROX-zone

Wickieland

Circus Bumba

Foto's

Houten achtbaan

Prinsessia Kasteel

Nieuwtjes

 

Alle foto’s zijn gemaakt met toestemming van Plopsa.

Gerelateerd nieuws

Classic van 10.000 Luchtballonnen te horen in Plopsa-parken

4 februari 2016

Eerste plannen voor Plopsa Camping opgedoken

21 juni 2017

Kustseniorenfestival brengt Vlaamse artiesten naar Plopsaland

27 augustus 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020