Meli-Park komt opnieuw tot leven in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 10/09/2018 om 19:52

Bezoekers van Plopsaland De Panne werden de voorbije weekends terug gekatapulteerd naar de vorige eeuw. Twee weekends lang herleefde het Meli-Park dankzij onder andere de papegaaienshow en de Meli-mascotte.

Wie tijdens de afgelopen twee weekends een bezoek bracht aan Plopsaland De Panne kon er niet om heen. Dankzij de Meli-Park Revival Weekends kwam de nostalgische sfeer van het voormalige Meli-Park weer even tot leven. Het in 1935 geopende park rond honing en bijen van de familie Florizoone werd in 1999 verkocht aan Studio 100 en omgebouwd tot Plopsaland.

Veel attracties uit het Meli-Park waren ook in de beginjaren van Plopsaland nog in het park te vinden. Nu, 18 jaar later, zijn De Boomstammetjes, Het Bos van Plop en de Plopsa Express enkele van de weinige attracties die aan het Meli-verleden herinneren. Ook de shows – waaronder de papegaaienshow – zijn verdwenen, behalve tijdens de twee Revival Weekends. Zondag waren ook de presentatoren van de originele Meli-papegaaienshow aanwezig in het park.

Lees ook: Terug in de tijd: Plopsaland De Panne wordt opnieuw even Meli-Park


Originele bijtjes uit Meli-Park-klassieker Apirama

Om de Meli-Park-sfeer helemaal terug te brengen, hoorde je op verschillende plaatsen in het park muziek van het voormalige bijenpark. Zo werd op veel plaatsen in het park de gebruikelijke muziek voor één keer vervangen door de soundtrack van Apirama: de legendarische bootvaart. Echte fans van weleer konden op de foto met de originele mascotte van het Meli-Park.

Plopsaland-bezoekers die de tijd van ‘de Meli’ niet meegemaakt hebben, konden zich dankzij enkele fotowalls een beeld vormen van hoe dat stukje park eruit zag in de vorige eeuw. Onder meer bij De Boomstammetjes en Mayaland stonden uitvergrote postkaarten opgesteld.

Ook na de Meli-Park Revival staan er nog heel wat evenementen op het programma in Plopsaland De Panne. In september komen K3 (15 september) en de gezichten van Studio 100 TV (22, 23, 29 en 30 september) nog langs. Daarna verwacht het park nog onder meer de Nachtwacht en Kabouter Plop. Voor het eerst openen er ook twee spookhuizen tijdens de halloweenperiode.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Foto's

Gerelateerd nieuws

VMMa verkoopt aandelen Plopsaland

2 februari 2005

Meli-Park Expo brengt geschiedenis weer tot leven

25 juni 2016

Nostalgie: Plopsaland De Panne brengt originele Meli-figuur terug

12 juli 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Terug in de tijd: Plopsaland De Panne wordt opnieuw even Meli-Park