Mijlpaal voor Plopsa Hotel: hoogste punt bereikt

Gepubliceerd op 08/10/2019 om 20:31

Het hoogste punt van de ruwbouw van het Plopsa Hotel is bereikt. Het moment werd deze middag vereeuwigd met het plaatsen van een meiboom. In het najaar van 2020 moet het hotel de deuren openen.

Vanmiddag werd bij de bouw van het Plopsa Hotel het hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal werd vastgelegd met het plaatsen van een meiboom op 21 meter hoogte. Hiermee wordt de ruwbouwfase van het Plopsa Hotel, dat zich vlak naast Plopsaland De Panne en waterpretpark Plopsaqua situeert, afgesloten.

De eerste steen, waarmee de bouw officieel van start ging, werd begin april gezamenlijk gelegd door onder meer Studio 100-CEO Gert Verhulst, CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof en toenmalig Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. De opening van het Plopsa Hotel, waarbij de personages van Studio 100 een centrale rol krijgen, staat gepland in het najaar van 2020.

Lees ook: Bouw Plopsa Hotel bereikt hoogste verdieping

Op een totale oppervlakte van 12.000 m2 zal het hotel 117 themakamers, een ruim buffetrestaurant met aanpalend buitenterras en twee bars tellen met allen een doorgedreven thematisering. Het nieuwe Plopsa Hotel zal niet enkel ruimte bieden voor Plopsa-gasten, maar dankzij drie vergaderzalen kunnen ook bedrijven er terecht.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. Een eigen hotel sluit ook uitstekend aan op onze groeiambitie waarbij we wensen uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming.

Aan de bouw van het Plopsa Hotel hangt een prijskaartje van 20 miljoen euro en zal werkgelegenheid bieden aan ongeveer 50 nieuwe medewerkers. De eerste gasten worden in het najaar van 2020 verwacht.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Bouw Plopsa Hotel bereikt hoogste verdieping

15 juli 2019

Details en ontwerpen Plopsa Hotel onthuld: opening in 2020

19 mei 2018

Bouw hotel Plopsaland De Panne gaat razendsnel

17 maart 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Bouw Plopsa Hotel bereikt hoogste verdieping