Moeders voor Moeders kreeg opbrengst Wensput

Gepubliceerd op 03/11/2014 om 16:11

Jaarlijks gooien heel wat bezoekers een muntstuk in de Wensput op het Kasteelplein tijdens hun bezoek aan Plopsaland De Panne. Het bedrag dat hiermee opgehaald wordt, schenkt Plopsa aan een goed doel. Dit jaar is dit Moeders voor Moeders.

In 2004 werd er, samen met De Draak, een wensput gebouwd op het Kasteelplein in Plopsaland De Panne. Omdat het park merkte dat er heel wat mensen er muntstukken in gooiden, werd besloten om het geld aan een liefdadigheidsorganisatie te schenken. “Op deze manier kunnen we hen een mooi bedrag overhandigen”, voegt parkmanager Wim Wauters toe.

Dit jaar gaat het bedrag integraal naar de Antwerpse organisatie Moeders voor Moeders. Deze VZW zet zich voor alleenstaande ouders met jonge kinderen die het financieel zeer mogelijk hebben. In tegenstelling tot vorige jaren wordt ditmaal echter geen cheque overhandigd. Op 2, 8 en 15 november 2014 kunnen een 100-tal gezinnen dankzij de opbrengst genieten van een gratis dagje uit in Plopsaland. De treinreis wordt geschonken door spoorwegmaatschappij NMBS.


een groepsfoto van een delegatie van Moeders voor Moeders gisteren in Plopsaland De Panne (foto: Plopsa)

Christel Kuppens van Moeders voor Moeders:
We zijn zeer dankbaar dat Plopsa ‘Moeders voor Moeders’ dit jaar steunt via hun Wensput. Onze 160 vrijwilligers zetten zich dagelijks onbezoldigd in om meer dan 20 verschillende diensten te kunnen aanbieden. Dergelijke giften bieden ons de mogelijkheid om dit te kunnen blijven doen en tonen aan dat heel wat mensen en Plopsa deze gezinnen en onze initiatieven een warm hart toedragen.

Plopsa is er van overtuigd dat eenieder het verdient om te kunnen genieten van een dagje pretparkplezier. Het hele jaar door kunnen gezinnen met financiële moeilijkheden via het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen de Plopsa-parken bezoeken aan een voordelig sociaal tarief.

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne beleeft tweede beste zomer ooit!

30 augustus 2013

Plopsa gaat opzoek naar de beste pompoensoep

9 oktober 2013

Optreden K3 live vertaald in gebarentaal

22 september 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020