Mogelijk nieuw Plopsaqua-zwembad in Deurne

Gepubliceerd op 11/10/2016 om 08:18

De kans bestaat dat er binnen enkele jaren een Plopsa-zwembad staat in Deurne, nabij Antwerpen. De Plopsa Group toont interesse in de locatie van een skiclub.

Het is geen geheim dat Plopsa op zoek is naar geschikte locaties voor nieuwe vestigingen van Plopsaqua. Vlak na de opening van het eerste (en voorlopig nog enige) Plopsa-waterpretpark in De Panne, kwam er vanuit verschillende gemeenten interesse in een vestiging op eigen grondgebied. Sindsdien wordt nagekeken welke locaties geschikt kunnen zijn.

De gronden van Skiclub Zondal in Deurne, vlakbij Antwerpen, is één van die locaties. De skiclub moet eind dit jaar noodgedwongen de deuren sluiten omdat de stad Antwerpen andere plannen heeft met de grond. De stad plant er binnen enkele jaren een schaatsbaan en subtropisch zwembad te openen.

Om te beslissen wie dat zwembad zal mogen uitbaten, organiseert de stad een marktbevraging. Afhankelijk van de daarin vastgelegde voorwaarden, wil de Plopsa Group daarop intekenen.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We zijn al een tijdje op zoek naar locaties om een Plopsaqua te openen en Antwerpen zou daarvoor een ideale locatie zijn. Er is dus zeker interesse. We weten pas sinds vorige week vrijdag dat er een marktbevraging komt en zetten nu alles in het werk om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Steve Van den Kerkhof voegt er nog aan toe dat de eventuele nieuwe Plopsaqua veel groter zal zijn dan die in De Panne en anders en met andere figuren (dus niet alleen Wickie de Viking) ingericht zal worden. De bouw zou 1,5 jaar duren.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
Voor Plopsa is Antwerpen een zeer interessante locatie om naartoe te gaan. Het zou Plopsa nog bekender maken in Vlaanderen, maar ook vanuit Nederland is het schitterend gelegen.

Indien Antwerpen voor Plopsa kiest (of Plopsa voor Antwerpen), heeft dit ook gevolgen voor het Plopsaqua-project in de Rupelstreek (Aartselaar, Schelle, Niel, Boom, Hemiksem en Rumst) op enkele tientallen kilometers van Deurne. Als Plopsaqua Deurne er komt, komt er geen Plopsa-zwembad in de Rupelstreek.

Bronnen: Het Nieuwsblad, ATV

Gerelateerd nieuws

Plopsa onderzoekt mogelijkheid voor nieuw zwembad

9 november 2015

Mogelijk nog Plopsa-zwembaden op komst

24 maart 2015

Dit weten we al over het mogelijke Plopsaqua Deurne

6 juli 2017

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020

Al 18.000 bezoekers voor winteropening Holiday Indoor

8 januari 2020

Dan toch: Plopsa neemt Comics Station Antwerp over

23 december 2019