Mooie zomer voor Plopsa-parken

Gepubliceerd op 01/09/2012 om 12:59

De Plopsa-parken zijn uiterst tevreden over de voorbije zomer. Plopsaland De Panne beleefde de tweede beste zomer ooit met 520.000 bezoekers, een kleine terugval van 6% in vergelijking het recordjaar 2011. Plopsa Coo steeg tijdens de maanden juli en augustus met 5% naar 216.000 bezoekers.

Plopsaland De Panne
Hoewel de eerste weken van juli te maken hadden met fris en nat weer, kregen de Plopsa-parken veel bezoekers over de vloer. “Plopsaland De Panne noteert met 520.000 bezoekers de tweede beste zomer ooit.” zegt Wim Wauters, park manager van Plopsaland De Panne. Vorig jaar ontving Plopsaland tijdens de zomer net iets meer bezoekers, namelijk 6%. 2011 was dan ook een topjaar met de opening van de nieuwe overdekte zone ‘Mayaland’.

“Het najaar van Plopsaland ziet er eveneens veelbelovend uit. De evenementenkalender staat gevuld met enkele topevenementen zoals 8 optredens van K3 tijdens de ‘K3 bengeltjes’-weekends en ‘Halloween’ dat nog steeds aan populariteit wint.” vervolgt Wim Wauters. En met ‘Winter Plopsaland’ wordt het seizoen in alle gezelligheid afgesloten.

Plopsa Coo
Ook Plopsa Coo is zeer tevreden over de voorbije maanden. “Wij ontvingen 5% meer bezoekers dan vorig jaar.” weet park manager Jean-Luc Bertrand. Plopsa Coo ontving 216.000 bezoekers. “Vooral onze nieuwste coaster ‘Vicky The Ride’ is zeer populair.” aldus Jean-Luc.

Dat de zomer zich eind juli heeft herpakt met warmezomerdagen, had uiteraard gevolgen voor het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt waar het bezoekersaantal tijdens de zomer 30% lager lag in vergelijking met de gematigde zomer van vorig jaar. Echter, het goede voorseizoen en wellicht ook het drukbezochte naseizoen zullen er voor zorgen dat Plopsa Indoor Hasselt het jaar zal afronden met ongeveer 300.000 bezoekers.

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Mogelijkheid tot uitbreiding van Plopsa Coo

11 januari 2014

Folders en plattegronden Plopsa-parken volledig in het nieuw

27 maart 2018

Plopsa Coo zoekt foto’s uit openingsjaar 60 jaar oude Zetellift

6 juli 2016

Plannen goedgekeurd: bouw Plopsaqua Hannuit-Landen nog dit voorjaar van start

13 februari 2019

Niels Destadsbader geeft exclusieve avant-première in Plopsa Theater

8 februari 2019

Plopsaland De Panne verwelkomt K3 op Nacht van de Abonnees

5 februari 2019