Na bijna 30 jaar: Plopsaland De Panne neemt vandaag afscheid van Boomstammetjes

Gepubliceerd op 04/11/2018 om 11:36

Eén van de blikvangers van Plopsaland De Panne is vandaag voor de voorlopig laatste keer geopend. Waterattractie De Boomstammetjes wordt komende winter gerenoveerd en omgebouwd tot Dino Splash.

Dertig jaar na de opening van de Splash in het voormalige Meli-Park, ondergaat de boomstamattractie van Plopsaland De Panne tegen volgend jaar een grootschalige opknapbeurt. Het kasteel – sinds 2000 bewoond door Koning Samson – moet plaatsmaken voor een junglegebied dat bewoond wordt door dino’s. De afbraak van het kasteel rond de hoogste van de twee drops in de attractie is ondertussen al afgerond.

Vanaf morgen start het jaarlijkse winteronderhoud van De Boomstammetjes. Dat wordt nu gecombineerd met een volledige herthematisatie, waarvoor vorige week de bouwvergunning werd aangevraagd. Bezoekers van Plopsaland krijgen vandaag dus de mogelijkheid om een laatste rit te maken in de ‘originele’ Boomstammetjes.


De Boomstammetjes zonder kasteel

De log flume-attractie, gebouwd door het Duitse Mack Rides, ruilt het kasteelthema in voor de wereld van dino’s. Hoogtepunt wordt de vulkaankrater tussen de twee afdalingen, omgeven door enkele kleinere vulkanen. In de bouwaanvraag wordt daarvan een nieuwe tekening getoond.

Ook het instapstation wordt ontdaan van de kasteelmuren en zal bij de Dino Splash onder een steen en tussen rotsen komen te liggen. Opvallend is dat de ingang van de wachtrij na de vernieuwing op een andere plaats komt te liggen. De wachtrij zal daardoor net buiten het Kasteelplein starten en langs een groot deel van het parcours tussen hoge planten lopen.

Voor de upgrade van De Boomstammetjes is zo’n 5.000 m2 aan spuitbeton nodig, vertelde Steve Van den Kerkhof – CEO van de Plopsa Group – in september aan Plopsa Fans. Het grootste deel van het kostenplaatje – zo’n 5 miljoen euro – zal dan ook aan decoratie besteed worden.

Plopsa streeft naar een heropening van De Boomstammetjes tegen de zomer van 2019, wanneer de attractie precies 30 jaar bestaat. Dan krijgt de attractie ook een nieuwe naam: Dino Splash.

Foto's

Dino Splash

14 oktober 2018

2 november 2018

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsa trakteert met 10% korting per Belgische en Nederlandse goal!

19 juni 2014

K3 komt in het najaar naar de Plopsa-parken

18 januari 2016

Plopsaland De Panne investeert de komende jaren €50 miljoen

8 december 2015

Plopsaland De Panne vernieuwt menukaart Restaurant Prinsessia

3 november 2018

Extra nocturnes in 2019 in Plopsaland en Plopsaqua De Panne

30 oktober 2018

Halloween voor jong en oud in Holiday Park

28 oktober 2018