Na houten achtbaan: twee nieuwe attracties voor Majaland Kownaty

Gepubliceerd op 28/06/2019 om 16:13

De investeringsgolf lijkt niet te stoppen voor het Poolse Plopsa-park Majaland Kownaty. Na de opening van de houten achtbaan Wilkołak nu zaterdag, wordt het uitkijken naar twee nieuwe attracties.

Morgen, zaterdag 29 juni, opent Majaland Kownaty de eerste nieuwe attractie sinds de opening van het park in september vorig jaar. Houten achtbaan Wilkołak, een gespiegelde kopie van Heidi The Ride uit Plopsaland De Panne, is 22 meter hoog en heeft een topsnelheid van 71 km/h.

De volgende investering zou niet lang op zich laten wachten: volgens geruchten krijgt het park er binnenkort nog twee attracties bij. Het zou gaan om een splash battle van bouwer Mack Rides en een disk’o coaster van Zamperla. Net zoals in Plopsaland De Panne krijgen de attracties een Wickie de Viking-thema. Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof wil de geruchten niet bevestigen.

Lees ook: Houten achtbaan Majaland Kownaty opent op 29 juni

De Grote Golf: een disk’o coaster in Plopsaland De Panne

Opvallend is dat beide attractietypes in april ook aangekondigd werden als uitbreiding van het bestaande Wickie-gebied in Holiday Park, het Plopsa-park in Duitsland. De opening van die attracties is gepland voor 2021. Voor de nieuwe attracties in Majaland Kownaty is geen openingsdatum bekend.

Het is geen geheim dat Plopsa, samen met investeerder Momentum Capital, veel investeringen plant voor het Poolse park. Bij de opening in september 2018 nam het park zo’n 10 ha in; over enkele jaren moet dat 30 ha zijn. Majaland Kownaty is het eerste Plopsa-pretpark op Poolse bodem. Er zijn ook plannen voor een park in hoofdstad Warschau.

UPDATE (29/06/2019 – 19:26)
Tijdens de openingsceremonie van Wilkołak die vanavond plaatsvond, bevestigt Plopsa de plannen voor 2 nieuwe attracties. CEO Steve Van den Kerkhof kondigde er aan dat de splash battle en disk’o coaster in 2020 zullen openen. Eén jaar later volgt nog een waterspeeltuin.

Bron: Looopings

Foto's

Gerelateerd nieuws

Houten achtbaan Majaland Kownaty opent op 29 juni

17 juni 2019

Nieuwe attracties in aanbouw in Majaland Kownaty

22 juni 2017

Plopsa wil de komende jaren 4 nieuwe parken openen

17 november 2016

Plopsa breidt uit: nieuw indoorpretpark op komst in Tsjechië

10 maart 2020

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020

Al 18.000 bezoekers voor winteropening Holiday Indoor

8 januari 2020

Houten achtbaan Majaland Kownaty opent op 29 juni