Na houten achtbaan: twee nieuwe attracties voor Majaland Kownaty

Gepubliceerd op 28/06/2019 om 16:13

De investeringsgolf lijkt niet te stoppen voor het Poolse Plopsa-park Majaland Kownaty. Na de opening van de houten achtbaan Wilkołak nu zaterdag, wordt het uitkijken naar twee nieuwe attracties.

Morgen, zaterdag 29 juni, opent Majaland Kownaty de eerste nieuwe attractie sinds de opening van het park in september vorig jaar. Houten achtbaan Wilkołak, een gespiegelde kopie van Heidi The Ride uit Plopsaland De Panne, is 22 meter hoog en heeft een topsnelheid van 71 km/h.

De volgende investering zou niet lang op zich laten wachten: volgens geruchten krijgt het park er binnenkort nog twee attracties bij. Het zou gaan om een splash battle van bouwer Mack Rides en een disk’o coaster van Zamperla. Net zoals in Plopsaland De Panne krijgen de attracties een Wickie de Viking-thema. Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof wil de geruchten niet bevestigen.

Lees ook: Houten achtbaan Majaland Kownaty opent op 29 juni

De Grote Golf: een disk’o coaster in Plopsaland De Panne

Opvallend is dat beide attractietypes in april ook aangekondigd werden als uitbreiding van het bestaande Wickie-gebied in Holiday Park, het Plopsa-park in Duitsland. De opening van die attracties is gepland voor 2021. Voor de nieuwe attracties in Majaland Kownaty is geen openingsdatum bekend.

Het is geen geheim dat Plopsa, samen met investeerder Momentum Capital, veel investeringen plant voor het Poolse park. Bij de opening in september 2018 nam het park zo’n 10 ha in; over enkele jaren moet dat 30 ha zijn. Majaland Kownaty is het eerste Plopsa-pretpark op Poolse bodem. Er zijn ook plannen voor een park in hoofdstad Warschau.

UPDATE (29/06/2019 – 19:26)
Tijdens de openingsceremonie van Wilkołak die vanavond plaatsvond, bevestigt Plopsa de plannen voor 2 nieuwe attracties. CEO Steve Van den Kerkhof kondigde er aan dat de splash battle en disk’o coaster in 2020 zullen openen. Eén jaar later volgt nog een waterspeeltuin.

Bron: Looopings

Foto's

Gerelateerd nieuws

Eerste steen Majaland Kownaty is een feit

23 oktober 2016

Pools Plopsa-park Majaland Kownaty officieel geopend met groot feest

30 september 2018

Majaland Kownaty: nieuwe concepttekeningen vrijgegeven

23 oktober 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Houten achtbaan Majaland Kownaty opent op 29 juni