Nieuw indoorgebied Holiday Park feestelijk geopend

Gepubliceerd op 07/04/2019 om 19:16

Na een soft opening sinds juli 2018 is Holiday Indoor nu ook officieel geopend. Dat gebeurde vanochtend met een openingsshow in bijzijn van de CEO van Plopsa en tientallen genodigden.

Holiday Park heeft er nu officieel een nieuw themagebied bij. Hoewel Holiday Indoor al sinds juli vorig jaar als test geopend is, vond de officiële opening vanmorgen plaats. Speciaal daarvoor zakten heel wat genodigden af naar het Duitse Plopsa-park. Ze werden ontvangen tijdens een receptie waarna ze verwacht werden in het theater van het nieuwe gebied voor de openingsceremonie.

De ceremonie werd geleid door Dierk Murelli, presentator van de Holiday Park waterskishow. Samen met Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof en parkmanager van Holiday Park Markus Kissel werd eerst teruggeblikt op het voorbije jaar waarin Holiday Park een recordaantal bezoekers mocht ontvangen.

Lees ook: Holiday Park investeert 25 miljoen euro in hotel en nieuwe attracties

Parkmanager Markus Kissel, Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof en burgemeester van Haßloch Lothar Lorch

Holiday Indoor is de wereld van Heidi, Tabaluga en Mia & me. In het overdekte themagebied staan attracties als Tabaluga’s Achtbaan, Mia’s Elfenvlucht en De Dierenmolen. Verder is er een speeltuin, ballenbad en glijbaan. Ook op vlak van horeca heeft Holiday Indoor wat te bieden met de vis- en vleesspecialiteiten van de Alpen Grill, de flammkuchen en een barbecue.

25 miljoen euro aan investeringen

Tijdens de openingsshow werden ook de toekomstplannen van Holiday Park toegelicht. De komende vijf jaar wordt maar liefst 25 miljoen euro geïnvesteerd in het Duitse Plopsa-park. Het park gaat deze winter wildwaterbaan Donnerfluss aanpakken en ombouwen tot Dino Splash. In 2021 openen in het vernieuwde en grotere Wickieland drie nieuwe attracties: een disk’o coaster, splash battle en waterspeeltuin. Voor de gelegenheid zakten Nicola Masin van Zamperla en Michael Mack van Mack Rides, bouwers van respectievelijk de disk’o coaster en splash battle, af naar Holiday Park.

De grootste nieuwigheid die tijdens de openingsshow gepresenteerd werd, is het Holiday Park Hotel. Over enkele jaren moet in Holiday Park de bouw beginnen van een hotel met 80 kamers, een restaurant en zwembad. In de zomer van 2020 opent ook Plopsaland De Panne een hotel met 117 kamers in theaterstijl. Dat kostenplaatje bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Season Kick-Off

Bezoekers van Holiday Park kunnen vanaf zaterdag 13 april een bezoek brengen aan Holiday Indoor. Abonnees van het park kregen vandaag al een voorproefje tijdens de allereerste Season Kick-Off. Na een sluiting van zo’n 5 maanden konden de duizenden aanwezigen opnieuw genieten van hun favoriete attracties, waaronder ook de 7 nieuwe in Holiday Indoor.

De abonnementhouders werden bovendien beloond met exclusieve kortingen. Zo kregen ze 25% korting in de winkels en 50% korting bij de restaurants van Holiday Park. Holiday Park is vanaf 13 april 2019 geopend voor alle bezoekers.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Holiday Park start met afwerking nieuw indoorgebied

1 juli 2018

Al 18.000 bezoekers voor winteropening Holiday Indoor

8 januari 2020

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Holiday Park investeert 25 miljoen euro in hotel en nieuwe attracties