Nieuwe attractie Plopsa Coo in het teken van dino’s

Gepubliceerd op 01/03/2015 om 19:28

Deze avond maakte Plopsa de naam en thema van de nieuwe attractie van Plopsa Coo bekend. De drie glijbanen staan in het teken van dinosaurussen en krijgt de naam Dino Splash.

Plopsa Coo pakt deze zomer uit met een nieuwe attractie, bestaande uit drie waterglijbanen. De attractie zal in het teken staan van dinosaurussen en krijgt de naam Dino Splash. De opening is voorzien voor deze zomer.

Een tijdje geleden startten de bouwwerken voor de nieuwe attractie. Het park plaatste daar onlangs enkele foto’s van op Facebook. Begin oktober 2014 werd een eerste concepttekening bekend gemaakt. Toen zou het thema nog ‘natuur’ worden en was Harakiri de werknaam. Ook aan het ontwerp zelf is wat gesleuteld: de berg werd vervangen door een vulkaan en er werden dino’s toegevoegd.

Dino Splash zal bestaan uit drie waterglijbanen: ééntje krijgt de vorm van een golf en heeft een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen, die in de vulkaan overgaan van een gesloten naar een open glijbaan, hebben elk een lengte van zo’n 50 meter en zullen voorzien zijn van speciale licht- en geluidseffecten. Aan de attractie en een bijhorend terrasje hangt een prijskaartje van 2 miljoen euro.

Gerelateerd nieuws

Plopsa staat voor grootste investering ooit in Plopsa Coo

19 januari 2011

Wanneer zijn de Plopsa-parken open in 2013?

29 november 2012

Plopsa Coo uitverkocht op 20 september 2014

16 september 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020