Nieuwe attractie Plopsa Coo in het teken van dino’s

Gepubliceerd op 01/03/2015 om 19:28

Deze avond maakte Plopsa de naam en thema van de nieuwe attractie van Plopsa Coo bekend. De drie glijbanen staan in het teken van dinosaurussen en krijgt de naam Dino Splash.

Plopsa Coo pakt deze zomer uit met een nieuwe attractie, bestaande uit drie waterglijbanen. De attractie zal in het teken staan van dinosaurussen en krijgt de naam Dino Splash. De opening is voorzien voor deze zomer.

Een tijdje geleden startten de bouwwerken voor de nieuwe attractie. Het park plaatste daar onlangs enkele foto’s van op Facebook. Begin oktober 2014 werd een eerste concepttekening bekend gemaakt. Toen zou het thema nog ‘natuur’ worden en was Harakiri de werknaam. Ook aan het ontwerp zelf is wat gesleuteld: de berg werd vervangen door een vulkaan en er werden dino’s toegevoegd.

Dino Splash zal bestaan uit drie waterglijbanen: ééntje krijgt de vorm van een golf en heeft een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen, die in de vulkaan overgaan van een gesloten naar een open glijbaan, hebben elk een lengte van zo’n 50 meter en zullen voorzien zijn van speciale licht- en geluidseffecten. Aan de attractie en een bijhorend terrasje hangt een prijskaartje van 2 miljoen euro.

Gerelateerd nieuws

Wat mag je in 2010 verwachten in de parken?

5 september 2009

Meer bezoekers voor Plopsa-parken tijdens herfstvakantie

3 november 2019

Plopsa trakteert met 10% korting per Belgische en Nederlandse goal!

19 juni 2014

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020