Nieuwe attracties in aanbouw in Majaland Kownaty

Gepubliceerd op 22/06/2017 om 12:36

De constructie van het nieuwste Plopsa-park in Polen gaat onverminderd door. In Majaland Kownaty verschijnen de laatste dagen telkens meer attracties.

Sinds enkele weken is de grote hal voor het indoorgedeelte volledig dicht en wordt er binnen gebouwd aan attracties. Er is sindsdien al veel vooruitgang geboekt, zo blijkt uit nieuwe bouwfoto’s.

Op de foto’s is te zien hoe het onderstel van de zweefmolen op de juiste plaats wordt gezet. Vlakbij de ingang krijgen ook de dierenmolen, die we kennen uit Heidiland in Plopsaland De Panne, en de decoratieve geveltjes vorm.

Ook in het vikinggedeelte zijn al een aantal attracties geplaatst. De meest opvallende is de Wickie Coaster, waarvan het grootste deel al gemonteerd werd. Daarnaast is ook de valtoren duidelijk zichtbaar op de foto’s. De toren krijgt in Majaland een vikingtotem-overlay. De kontiki (beter bekend als De Woeste Zee of De Swingboom) kwam eind april als eerste attractie aan in het Poolse Kownaty. Al snel werd ook De Glijbaan geïnstalleerd.


Onder: De Dierenmolen, rechts: Wickie Coaster

In de Buitenzone wordt ook vooruitgang geboekt en zijn de contouren van onder andere De Dansende Fonteinen, Het Verkeerspark en De Konijntjes al zichtbaar. Gisteren werd ook begonnen met het opbouwen van De Klimberg, die net zoals in Plopsa Indoor Hasselt groentinten kreeg. In de Buitenzone komen attracties rond Maya de Bij, Heidi en Bumba.

Volgens de huidige planning moet Majaland Kownaty in de lente van volgend jaar de deuren openen als 7e Plopsa-park. Er worden jaarlijks 300.000 bezoekers verwacht. Het park moet in de toekomst 4 keer zo groot worden en zal deel uitmaken van Holiday Park Kownaty, een groter entertaimentresort dat hoopt op 1 miljoen bezoekers per jaar tegen 2020.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Majaland Kownaty: nieuwe concepttekeningen vrijgegeven

23 oktober 2016

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Openingsdatum Majaland Kownaty en andere details bekend

25 december 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020