Nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel tonen kamers vol Studio 100-details

Gepubliceerd op 07/01/2019 om 19:14

Nu de bouw van het Plopsa Hotel bij Plopsaland De Panne gestart is, is het uitkijken naar meer details over het grootschalige project. In nieuwe ontwerpen onthult het park hoe enkele kamers en het restaurant er zullen uitzien.

Enkele maanden geleden is Plopsaland De Panne gestart met de bouw van een hotel. Onlangs verschenen er meerdere kranen op het bouwterrein. Het hotel combineert belle-époque met theater en de werelden van verschillende Studio 100-figuren. Die stijl wordt doorgetrokken naar de 117 hotelkamers, waarvan er 25 een Studio 100-figuur toegewezen krijgen. Dat meldt Het Laatste Nieuws vandaag.

De nieuwe ontwerpen tonen hotelkamers vol details. Zo bestaat het stapelbed in de Piet Piraat-kamer uit twee schepen en worden de muren er met hout bekleed. Verder komen er kamers die in het teken staan van Heidi, Prinsessia, Kaatje en F.C. De Kampioenen. Standaardkamers krijgen een theaterthema, compleet met rood gordijn en scène. Alle kamers samen zullen voor 500 slaapplaatsen zorgen.

Lees ook: Details en ontwerpen Plopsa Hotel onthuld: opening in 2020


Zo zal de kamer in Piet Piraat-thema eruit zien

Verder krijgt ook het restaurant een opvallende theaterlook, passend bij het geplande centrale theater in het hotel. Ook hier worden tientallen Studio 100-details als Bumba- en Plopmutsen en Mega Mindy-maskers verstopt. Hotel- en parkgasten worden in het restaurant verwelkomd op een rode loper en wandelen voorbij chique kostuums achter glas. Daarna kunnen ze plaatsnemen aan tafel in de typische rode zetels.

De bouw van het Plopsa Hotel is midden september van start gegaan met het uitgraven van de ondergrondse parking. De gigantische put die daarvoor gegraven is, moet eind maart alweer dicht zijn. Er wordt in drie fasen gebouwd, waardoor efficiënter gewerkt kan worden en de bouw een half jaar minder lang duurt. Daarvoor staan er nu drie bouwkranen op de werf langs de De Pannelaan.

Het hotel zal bestaan uit 117 kamers, een restaurant, twee bars, een theater en diverse vergaderzalen. Plopsaland hoopt de eerste gasten tegen de zomer van 2020 te kunnen laten overnachten in het Plopsa Hotel. Daarnaast moet rond die tijd ook de bouw van 100 vakantiehuisjes op de Plopsa Camping naast Plopsaland De Panne beginnen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Foto's

Gerelateerd nieuws

Officiële eerste steen en nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel onthuld

10 april 2019

Eerste markeringen voor Plopsa Hotel gespot in Plopsaland De Panne

28 januari 2018

Mijlpaal voor Plopsa Hotel: hoogste punt bereikt

8 oktober 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Details en ontwerpen Plopsa Hotel onthuld: opening in 2020