Nieuwe overname Studio 100 opent perspectieven voor Plopsa

Gepubliceerd op 25/01/2017 om 21:34

Vandaag heeft Studio 100 het Duitse mediabedrijf m4e AG deels overgenomen. Daardoor beschikt het Vlaamse bedrijf nu over nog meer figuren die in de toekomst ook in de Plopsa-parken kunnen opduiken…

Studio 100 maakte vandaag zelf bekend dat het het grootste deel van de aandelen van m4e AG gekocht heeft. Dat maakt van Studio 100 één van de grootste spelers op de markt van kinder- en familie-entertainment in Europa.

Door de aankoop is het figurenportfolio van Studio 100 weer een pak groter geworden. Het beschikt nu ook over de rechten op onder meer Nijntje, Lizzie McGuire, Tip de Muis (Ketnet), Wissper (Ketnet) en Mia and Me. Die laatste gaat over een meisje dat in de fantasiewereld Centopia woont en is een groot succes in Duitsland.

Mia and Me en andere figuren van m4e kunnen op korte termijn toegevoegd worden aan de Plopsa-parken, zegt Hans Bourlon, CEO van Studio 100. Ook het bij ons bekendere programma Nijntje zou naar de Plopsa-parken kunnen komen, al zal dat wat langer duren omdat m4e niet over alle Nijntje-rechten beschikt.

De overname moet de positie van Studio 100 in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland nog verbeteren. Daarom zou het geen grote verrassing zijn dat Holiday Park, het Plopsa-park in Duitsland, als één van de eersten een m4e-figuurtje zal mogen verwelkomen. Studio 100 heeft reeds vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Australië.


Het in 2008 aangekochte figuurtje Wickie de Viking heeft sinds 2013 zijn eigen ‘land’ in Plopsaland De Panne

In 2008 zorgde de overname van E.M. Entertainment ook al voor een uitbreiding van het Studio 100-aanbod. Sindsdien beschikt het over de rechten op Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi, Pippi Langkous, Black Beauty en andere wereldbekende programma’s.

De afgelopen jaren maakten we al volop kennis met een aantal van die figuren in de Plopsa-parken. Zo openden onder andere Mayaland Indoor, Wickieland en Plopsaqua in Plopsaland De Panne, de Maya-zone in Plopsa Indoor Hasselt en Majaland in Holiday Park. In april opent het eerste volwaardige themagebied rond Heidi in Plopsaland. Momenteel wordt er in Polen ook gebouwd aan Majaland Kownaty, een overdekt themapark rond Maya, Wickie en Heidi.

Bronnen: Persbericht Studio 100, Het Nieuwsblad

Gerelateerd nieuws

Ontdek de nieuwe folders van de Plopsa-parken!

7 april 2015

100.000 vind-ik-leuks voor Facebook-pagina Plopsa

18 augustus 2013

Eigen website voor Plopsa FunCard

17 april 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020