Nieuwe Plopsaqua’s worden weer iets concreter

— Gepubliceerd op 21/02/2017 om 19:00 —

Het ziet er goed uit voor de geplande Plopsa-zwembaden in Antwerpen en Landen-Hannuit. Studio 100-CEO Hans Bourlon zei vandaag dat de gesprekken voor het Waalse bad vergevorderd zijn.

Misschien kunnen we voor 2020 nog een duik nemen in Plopsaqua Hannuit: het tweede Waalse Plopsa-park, na Plopsa Coo. Dat blijkt uit een gesprek tussen de krant La Dernière Heure en Hans Bourlon, CEO van Studio 100, dat vandaag gepubliceerd werd.

Hoewel er nog niets getekend is, is Bourlon wel heel optimistisch over het project. De gesprekken tussen de Plopsa Group en de gemeenten Landen (Vlaanderen) en Hannuit (Wallonië) zijn al vergevorderd. Beide gemeenten willen samenwerken om een intergemeentelijk zwembad te openen in Hannuit.

Hans Bourlon, CEO Studio 100:
De gesprekken zijn ver genoeg gevorderd om te kunnen spreken van een zeer ernstig dossier. Het lokale bestuur is enthousiast!

Hans Bourlon gelooft dat Plopsaqua Hannuit zeker voor 2020 de deuren zal openen, wat er ook gebeurt. Van zodra de nodige vergunningen in orde zijn, kan begonnen worden met de bouw. Die zal ongeveer één jaar duren. De bouw van Plopsaqua De Panne duurde 18 maanden.

Ook Plopsaqua Deurne staat een stap dichter bij de opening, al staat dat project nog niet zo ver als zijn Waalse evenknie. De Antwerpse gemeenteraad keurde gisteren de verkoop van het terrein waarop skipiste Zondal gelegen was, goed. Investeerders mogen nu een bod doen op de grond om er een zwembad te bouwen. Het is al lang geen geheim meer dat Plopsa die locatie op het oog heeft voor een nieuwe vestiging van Plopsaqua.

Plopsaqua De Panne bleek snel na de opening in maart 2015 een groot succes. Verschillende Belgische en buitenlandse gemeentebesturen toonden toen hun interesse in een waterpark binnen hun grenzen.

Bronnen: La Dernière Heure, Stad Antwerpen

De beste kortingen voor Plopsaqua De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsa gaat voorstel indienen voor Plopsaqua in Wallonië

17 oktober 2016

Opening Plopsaqua live uitgezonden op televisie

16 maart 2015

Bouw Plopsaqua bereikt hoogste punt met plaatsing SkyBox

22 april 2014

PlopsaFUN Magazine volledig vernieuwd en boordevol nieuws

16 maart 2018

Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

5 maart 2018

“Houten achtbaan Majaland Kownaty wordt kopie van Heidi The Ride”

27 februari 2018