Nostalgie: Plopsaland De Panne brengt originele Meli-figuur terug

Gepubliceerd op 12/07/2019 om 11:32

Plopsaland De Panne verwelkomt binnenkort een origineel Meli-Park-attribuut in het park. Het gaat om de reus uit het voormalige Sprookjesbos die recent door Plopsa aangekocht werd.

Een bekende figuur uit het Meli-Park keert binnenkort terug. Het park, dat vooral in het teken van bijen stond, was van 1935 tot 1999 in handen van de familie Florizoone. In het in 1952 geopende Sprookjesbos werden tientallen sprookjes uitgebeeld, waaronder De Prinses op de Erwt, De Vliegende Heks en De Reus. Na de overname door Studio 100 kregen heel wat attributen een nieuwe thuis.

Onder meer een enorme reus uit het gelijknamige sprookje verdween uit het park en kwam terecht bij een restaurant in het West-Vlaamse Heuvelland. Na twintig jaar vindt Plopsaland De Panne het tijd om de befaamde reus opnieuw een plaats te geven in het park. De exacte locatie moet nog bepaald worden.

Lees ook: Meli-Park komt opnieuw tot leven in Plopsaland De Panne

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

Bezoekers vragen ons nog vaak naar authentieke attributen uit het Meli-tijdperk, vandaar de keuze om De Reus terug naar Plopsaland De Panne te halen. We vinden het dan ook leuk om de nostalgische gevoelens uit de Meli-periode opnieuw op te wekken!

Vorig jaar organiseerde Plopsaland De Panne al de Meli-Park Revival Weekends waarbij bezoekers werden meegenomen op een nostalgische rollercoaster doorheen de wereld van de bijen. Daarnaast beschikt het park nog over een origineel sprookjeshuisje waarin een aantal Meli-attributen verzameld zijn.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Meli-Park Expo brengt geschiedenis weer tot leven

25 juni 2016

Meli-Park komt opnieuw tot leven in Plopsaland De Panne

10 september 2018

Expositie met herinneringen uit Meli-park

2 april 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Meli-Park komt opnieuw tot leven in Plopsaland De Panne