Officiële eerste steen en nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel onthuld

Gepubliceerd op 10/04/2019 om 12:24

Een mijlpaal voor Plopsaland De Panne: vandaag werd de officiële eerste steen van het Plopsa Hotel gelegd. Dat gebeurde door onder andere Gert Verhulst en minister Ben Weyts.

In Plopsaland De Panne is vandaag de eerste steen van het Plopsa Hotel gelegd. De bouw ging al in september 2018 van start, maar werd vanmorgen officieel gevierd met de onthulling van een steen. Daarbij waren naast CEO van Plopsa Steve Van den Kerkhof ook onder andere Studio 100-CEO Gert Verhulst en Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts aanwezig.

Tijdens het feestelijke moment werden de plannen voor het hotel verder toegelicht. Voor het eerst werd getoond hoe de themasuites van K3, Kabouter Plop, Bumba, Wickie de Viking, Mega Mindy en F.C. De Kampioenen eruit zullen zien. Ook van het buffetrestaurant met een capaciteit van 350 personen en de twee bars werden nieuwe ontwerpen getoond. Met trots werd ook een voorbeeldkamer gepresenteerd in het voormalige Bumba Theater.

Cindy Verbrugge (schepen van Toerisme De Panne), Steve Van den Kerkhof (CEO Plopsa), Bram Degrieck (burgemeester De Panne), Gert Verhulst (CEO Studio 100), Ben Weyts (Vlaams minister van Toerisme)

Het Plopsa Hotel combineert belle époque met de wereld van theater en Studio 100-figuren. In het 12.000 m2 grote complex komen 117 kamers, waarvan 11 suites met een Studio 100-thema en 14 luxesuites. In totaal is er plaats voor 502 gasten. Het hotel zal ook beschikken over een buffetrestaurant, twee bars en verschillende vergaderzalen, goed voor een investering van 20 miljoen euro. In 2022 moet ook het Plopsa-vakantiepark de deuren openen. In datzelfde jaar plant Plopsaland ook de opening van een extreme achtbaan.

Holiday Park

Afgelopen zondag raakte bekend dat Plopsa ook in Holiday Park een hotel zal bouwen. Met 80 kamers wordt het Holiday Park Hotel iets kleiner dan dat in De Panne. Het hotel krijgt er wel een eigen zwembad. De investering maakt deel uit van een plan om de komende 5 jaar 25 miljoen euro te investeren in het Duitse Plopsa-park. Die plannen werden voorgesteld tijdens de openingsshow van Holiday Indoor.

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien

22 mei 2018

Plopsa Hotel krijgt theaterthema, eerste tekeningen vrijgegeven

15 juni 2016

Bouw Plopsa Hotel bereikt hoogste verdieping

15 juli 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020