Ontdek alle nieuwtjes van de Plopsa Fanday 2013!

Gepubliceerd op 07/12/2013 om 11:34

Vandaag organiseerde de PlopsaFansite naar jaarlijkse gewoonte de Plopsa Fanday. Net zoals de voorbije jaren stond er een presentatie van algemeen directeur Steve Van den Kerkhof en een leuk extraatje op het programma. Dat leuke extraatje was dit jaar een rondleiding achter de schermen van het nieuwe Plopsa-theater.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de PlopsaFansite vandaag de Plopsa Fanday. Voor deze Fanday hebben er zich zo’n 50-tal Plopsa-fans ingeschreven. Op het programma stond een presentatie van algemeen directeur Steve Van den Kerkhof en een rondleiding achter de schermen van het nieuwe Plopsa Theater. Tijdens de presentatie werd er heel wat nieuws bekendgemaakt van onder andere de nieuwe achtbaan van Holiday Park.

Plopsa Theater

Om 12u30 werden alle ingeschreven verwacht aan de ingang van het Plopsa Theater voor een exclusieve rondleiding achter de schermen van het theater. De rondleiding ging langs de zaal tot in de green room voor de artiesten.

Presentatie

Na de rondleiding in het Plopsa Theater, begaf iedereen zich naar de feestzaal in Mayaland waar Steve Van den Kerkhof klaar stond met een presentatie over de nieuwigheden in de Plopsa-parken. Als eerste werden de aanwezigen getrakteerd op de eerste beelden van de Maya de Bij-film. Het figuurtje zal volgend jaar ook een eigen show krijgen in het park en De Eendjes in Plopsa Indoor Hasselt zal een Maya de Bij-thema krijgen.

De vijf prinsessen van het nieuwe Studio 100-programma Prinsessia zullen komend jaar een tiental keren naar de Plopsa-parken komen.


de attractie De Eendjes krijgt binnenkort een Maya de Bij-thema (foto via PlopsaFansite)

Het grootste nieuws is ongetwijfeld de grote nieuwe attractie die Plopsaland De Panne plant voor 2016. De bouw van het viersterren Plopsa Hotel zal starten in 2015. Na afloop van de Fanday plaatste Plopsa ook nog enkele nieuwe conceptfoto’s online van Plopsaqua.

Ook zal er volgend jaar geen Bumba Show meer opgevoerd worden. Het Bumba Theater zal voorlopig niet meer gebruikt worden, maar Plopsa plant wel een kleine vernieuwing in de Bumba-zone met een gloednieuw meet en greet-podium, een horecapunt en winkel. Het Bumba Theater zal niet meer gebruikt worden, maar zal niet gesloopt worden.

Nog in datzelfde park zullen de nocturnes in juli en augustus volgend jaar ook Fiësta Latina gaan heten. In Holiday Park heetten de nocturnes afgelopen zomer al zo en dat bleek heel succesvol. De aanwezigen werden ook getrakteerd op een conceptfoto van het nieuwe treintje van Viktor’s Race. De zitjes in het nieuwe treintje zullen comfortabeler zijn dan bij de vorige treintje.

 
Plopsaland De Panne opent in 2015 een subtropisch zwembad en volgend jaar een kleine Bumba-zone (foto via PlopsaFansite)

Wie vanaf volgend jaar een bezoekje plant aan Plopsa Coo zal, naast een puntenkaart, ook een toegangsprijs van 2,50 euro moeten betalen. De Coaster zal de tweede Wickie de Viking-attractie in het park worden, de achtbaan wordt namelijk geherthematiseerd naar Wickie. Men is momenteel ook bezig met het vervangen van de laatste asfaltpaden door paden met klinkers.


De Coaster in Plopsa Coo zal vanaf volgend jaar een Wickie-thema krijgen.

In Holiday Park zal een kurkentrekker van de onlangs afgebroken Superwirbel de ingang vormen voor de nieuwe achtbaan die komende zomer opent. De achtbaan, die het park tracht te openen bij de seizoensstart in april, zal het thema krijgen van zombies, vampieren en andere griezels en heeft een capaciteit van 400 personen per uur. Een voorlopige naam voor de achtbaan is ‘Sky Scream.

Er wordt ook gedacht om op korte termijn een nieuwe familieachtbaan te openen in het park. Plopsa zal nog meer investeren in de rondvaart Tabalugas Abenteuer. Daar zullen nu ook de laatste 2D-beelden vervangen worden door 3D exemplaren. De groep gaf de attractie vorige winter een opknapbeurt en een nieuw station. Ook is er geïnvesteerd in de capaciteit van de waterattracties in het park.


de nieuwe achtbaan van Holiday Park krijgt de werknaam Sky Scream (foto via PlopsaFansite)

De twee werven

Afgelopen week is er hard verder gewerkt in Wickieland. De zone, die afgelopen zomer opende, wordt momenteel uitgebreid met een overdekt station voor Wickie The Battle en een winkel. Bekijk meer bouwfoto’s van Wickieland in ons uitgebreide bouwdossier.

Op de andere werf, die van Plopsaqua, zijn ook veel veranderingen zichtbaar. Na de uitgraafwerken is men een tijdje geleden begonnen met de eerste betonnen muren.

Nieuw in het park

Wickieland

Foto's

Gerelateerd nieuws

Plopsa FunCard Cadeaubox opnieuw te koop

6 april 2016

Plopsa zit samen met centrum voor gelijkheid van kansen

27 april 2012

Plopsa houdt speedsollicitaties in Heidi The Ride

27 april 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020