Opening Holiday Indoor ligt vast, hotel en waterpark volgen

Gepubliceerd op 20/05/2018 om 19:32

Bezoekers van Holiday Park kunnen zich vanaf augustus ook vermaken in de 7 nieuwe attracties van Holiday Indoor. Plopsa denkt ondertussen al aan de volgende projecten: een waterpark en hotel.

Nu zie je er vooral staal, beton en graafmachines, maar vanaf deze zomer zullen de wandelpaden van Holiday Indoor gevuld zijn met bezoekers. Holiday Park mikt op begin augustus om het nieuwe indoor themagebied te openen. Dat vertelt het park in een interview met de krant Rheinpfalz. Als alles meezit, is een eerdere opening niet uitgesloten.

Holiday Indoor omvat 7 attracties, waaronder een dierenmolen, een tweede Europese WindstarZ-molen van bouwer Zamperla en een Tabaluga-familieachtbaan. Op foto’s die Plopsa afgelopen week publiceerde, is te zien dat de opbouw van de blauwe coaster net begonnen is. In het gedeelte van Heidi lijken de typische berghutten bijna klaar, daarnaast is een grote rotsformatie verschenen.

Lees ook: Holiday Park plant ‘Holiday Indoor’ met 7 nieuwe attracties


De huisjes in de Heidi-zone van Holiday Indoor

Ook aan de buitenzijde van het gebouw ontstaan houten huisjes en torentjes. De gevels van de hal krijgen een blauwe kleur, waardoor ze bij helder weer nauwelijks opvallen. In het midden van de façade ontstaat – net zoals dat binnen het geval is – een theater. Het binnentheater vormt vanaf deze zomer het decor voor een show met Mia & me.

1 miljoen bezoekers

Afgelopen jaar passeerden 630.000 bezoekers de poorten van Holiday Park. Naar verwachting worden er dat binnen een vijftal jaar 1 miljoen. Om die bezoekerstoename op te vangen, zal er verder geïnvesteerd worden in het Duitse Plopsa-park. Het waterpark waarover al enkele jaren gepraat wordt, staat nog steeds op de planning. Dat zal wel iets kleiner worden dan oorspronkelijk gepland, nu de gemeente Haßloch een samenwerking niet ziet zitten.

Wanneer Holiday Park de grens van 1 miljoen bezoekers bereikt heeft, zal ook een hotel niet lang op zich laten wachten, belooft de directie van het park. Concrete plannen daarvoor zijn er echter nog niet, net zoals een precieze locatie.

Holiday Park werd geopend in 1971 en maakt sinds eind 2010 deel uit van de Plopsa Group. Ondertussen is er al 50 miljoen euro geïnvesteerd, onder meer in een nieuwe ingang (2012), een outdoor Majaland (2012), launch coaster Sky Scream (2014) en een beachzone (2017).

Bron: Rheinpfalz

Gerelateerd nieuws

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Holiday Park start met afwerking nieuw indoorgebied

1 juli 2018

Halloween in Holiday Park op laatste dag van het seizoen

1 november 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Holiday Park plant ‘Holiday Indoor’ met 7 nieuwe attracties