Opening Holiday Indoor ligt vast, hotel en waterpark volgen

Gepubliceerd op 20/05/2018 om 19:32

Bezoekers van Holiday Park kunnen zich vanaf augustus ook vermaken in de 7 nieuwe attracties van Holiday Indoor. Plopsa denkt ondertussen al aan de volgende projecten: een waterpark en hotel.

Nu zie je er vooral staal, beton en graafmachines, maar vanaf deze zomer zullen de wandelpaden van Holiday Indoor gevuld zijn met bezoekers. Holiday Park mikt op begin augustus om het nieuwe indoor themagebied te openen. Dat vertelt het park in een interview met de krant Rheinpfalz. Als alles meezit, is een eerdere opening niet uitgesloten.

Holiday Indoor omvat 7 attracties, waaronder een dierenmolen, een tweede Europese WindstarZ-molen van bouwer Zamperla en een Tabaluga-familieachtbaan. Op foto’s die Plopsa afgelopen week publiceerde, is te zien dat de opbouw van de blauwe coaster net begonnen is. In het gedeelte van Heidi lijken de typische berghutten bijna klaar, daarnaast is een grote rotsformatie verschenen.

Lees ook: Holiday Park plant ‘Holiday Indoor’ met 7 nieuwe attracties


De huisjes in de Heidi-zone van Holiday Indoor

Ook aan de buitenzijde van het gebouw ontstaan houten huisjes en torentjes. De gevels van de hal krijgen een blauwe kleur, waardoor ze bij helder weer nauwelijks opvallen. In het midden van de façade ontstaat – net zoals dat binnen het geval is – een theater. Het binnentheater vormt vanaf deze zomer het decor voor een show met Mia & me.

1 miljoen bezoekers

Afgelopen jaar passeerden 630.000 bezoekers de poorten van Holiday Park. Naar verwachting worden er dat binnen een vijftal jaar 1 miljoen. Om die bezoekerstoename op te vangen, zal er verder geïnvesteerd worden in het Duitse Plopsa-park. Het waterpark waarover al enkele jaren gepraat wordt, staat nog steeds op de planning. Dat zal wel iets kleiner worden dan oorspronkelijk gepland, nu de gemeente Haßloch een samenwerking niet ziet zitten.

Wanneer Holiday Park de grens van 1 miljoen bezoekers bereikt heeft, zal ook een hotel niet lang op zich laten wachten, belooft de directie van het park. Concrete plannen daarvoor zijn er echter nog niet, net zoals een precieze locatie.

Holiday Park werd geopend in 1971 en maakt sinds eind 2010 deel uit van de Plopsa Group. Ondertussen is er al 50 miljoen euro geïnvesteerd, onder meer in een nieuwe ingang (2012), een outdoor Majaland (2012), launch coaster Sky Scream (2014) en een beachzone (2017).

Bron: Rheinpfalz

De beste kortingen voor Holiday Park

Gerelateerd nieuws

Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday

30 oktober 2017

Holiday Park presenteert nieuwe shows bij start pretparkseizoen

8 april 2018

Holiday Indoor met 7 nieuwe attracties geopend in Holiday Park

6 augustus 2018

Plopsaqua Hannuit-Landen: bouw start in voorjaar 2019

15 oktober 2018

Halloween in Plopsaland De Panne gestart met Nachtwacht Show

14 oktober 2018

Laura Lynn gehuldigd op Walk of Fame in Plopsaland De Panne

3 oktober 2018

Holiday Park plant ‘Holiday Indoor’ met 7 nieuwe attracties
UitgelichtBeleef Halloween in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Halloween Scare Nights

Plopsaland De Panne

Nachtwacht Halloween

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne