Opening Majaland Kownaty uitgesteld: Plopsa-park opent pas in najaar

Gepubliceerd op 12/04/2018 om 19:49

Plopsa moet de opening van haar eerste Poolse pretpark uitstellen. Door een bepaalde regelgeving in het land mag Majaland Kownaty eind mei de deuren nog niet openen.

Majaland Kownaty zal dan toch niet de eerste bezoekers verwelkomen op 26 mei 2018. Dat vertelt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, in een interview met Trends naar aanleiding van de 18e verjaardag van Plopsaland De Panne eind deze maand. Daarin kijkt hij terug op die jaren en krijgen we een blik op de toekomst.

Plopsa is momenteel bezig met de bouw van een overdekt pretpark in Polen. Majaland Kownaty wordt het eerste echte themapark van het land en zal in het teken staan van Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Bumba. De 25-tal attracties zijn klaar, zegt Van den Kerkhof aan de krant. Normaal gezien zou de opening dan ook plaatsvinden op 26 mei, maar die is nu uitgesteld naar 29 september 2018.


De Bloemenmolen in Majaland Kownaty

In tegenstelling tot België, Nederland en Duitsland, mogen attracties pas gekeurd worden door veiligheidsinstanties wanneer de bouw ervan voltooid is. Daardoor is veel tijd verloren gegaan en moest de planning aangepast worden, waardoor de oorspronkelijke openingsdatum niet meer gehaald kan worden.

De Plopsa-CEO beweert in datzelfde interview ook geen schrik te hebben van het zo goed als onbestaande pretparktoerisme in Polen: “Ik zie dat juist als een kans, want niemand geloofde dat het ons zou lukken. Dus zullen we verbazen met één van de mooiste parken die we ooit gebouwd hebben.” Na Majaland Kownaty krijgt Plopsaland De Panne weer alle prioriteit van de groep. Het park opent in 2020 een hotel met capaciteit van 550 bedden, die tegen 2023 uitgebreid wordt naar 1300. Dan wordt het vakantiepark voltooid.

Vanuit heel de wereld komen ook aanvragen voor Plopsa-parken. Bedrijven uit Noorwegen, China, Turkije en Zuid-Afrika toonden al interesse in een eigen pretpark rond de Studio 100-figuren, die wereldwijd bekend zijn. Een vertegenwoordigster van een Australische investeerder kwam zelfs al vier keer naar De Panne, al zijn er momenteel nog geen plannen voor Plopsa-parken in die landen bekend. In Tsjechië is wel al sprake van het Plopsa Family Indoor Park.

In het interview vertelt Steve Van den Kerkhof nog dat hij aandelen bezit van Parques Reunidos, de Spaanse pretparkgroep die eigenaar is van onder meer Bobbejaanland.

Bron: Trends

Gerelateerd nieuws

Tarieven Majaland Kownaty in eerste openingsjaar bekend

20 februari 2018

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Plopsa wil de komende jaren 4 nieuwe parken openen

17 november 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020