Openingstijden 2017 bekend: Plopsaqua jaarrond open

Gepubliceerd op 16/12/2016 om 19:32

Wie al Plopsa-bezoekjes voor volgend jaar wil plannen, kan daar nu mee starten. Vandaag zijn de openingstijden voor 2017 van alle Plopsa-parken bekend gemaakt. Er zijn een aantal opvallende wijzigingen.

Sinds vandaag zijn de openingstijden van de Plopsa-parken voor 2017 bekend en is het mogelijk om vooruit te kijken en al bezoekjes voor volgend jaar te plannen. Er zijn, in vergelijking met dit jaar, wel een aantal veranderingen op te merken.

Plopsaland De Panne

Zoals gewoonlijk opent Plopsaland De Panne de deuren weer vanaf het begin van de paasvakantie. De eerste dag is traditioneel gereserveerd voor Telenet-klanten. De officiële seizoensstart is dus op zondag 2 april 2017.

De nocturnes blijven ongewijzigd: op zeven zaterdagen in juli en augustus blijft het park open tot 22u30 (zomernocturnes), op weekdagen in de herfstvakantie tot 19u (Halloweennocturnes) en van 26 tot 30 december ook tot 19u voor de Winternocturnes.

Momenteel staan er twee uitverkochte dagen gepland: zaterdag 1 april en en zaterdag 20 mei. Plopsaland De Panne sluit het seizoen 2017-2018 af op zondag 7 januari 2018.

Bekijk de uitgebreide openingstijdenkalender op deze pagina.

Plopsaqua De Panne

De grootste verandering is te vinden op de kalender van Plopsaqua De Panne: het waterpark van Plopsaland zal in 2017 dagelijks geopend zijn, zelfs op feestdagen. Plopsaqua sluit ten vroegste om 17u en op sommige dagen pas om 20u.

Een overzicht van alle openingstijden van Plopsaqua vind je hier.

Mayaland Indoor

Gedurende alle weekends van 14 januari tot 26 maart en tijdens de krokusvakantie kan je van 10u30 tot 17u terecht in het overdekte themagedeelte Mayaland in Plopsaland De Panne. Houd er rekening mee dat Plopsaland De Panne tijdens die periode gesloten is en dat enkel Mayaland toegankelijk zal zijn.

Op deze pagina vind je een overzicht van de openingstijden.

Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden

Beide Plopsa Indoor-parken openen hun deuren volgend seizoen ook op feestdagen. Ze zijn dus ook open op 25 en 31 december 2017 (Kerstmis en oudejaar) en op 1 januari 2018 (nieuwjaar). Bovendien is Plopsa Indoor Coevorden volgend jaar enkel nog op maandag gesloten, in plaats van maandag en vrijdag dit jaar.

Ga naar het overzicht van de openingstijden van Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden.

Plopsa Coo

In Plopsa Coo start het nieuwe seizoen op zaterdag 1 april. Het park is dagelijks open tijdens de paasvakantie en op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen in mei en juni. In de zomervakantie is Plopsa Coo uiteraard iedere dag geopend tot ten laatste 18u. Op zes woensdagen is het park tot 22u open tijdens de zomernocturnes.

Het aantal nocturnes tijdens de halloweenperiode wordt teruggebracht van 2 naar 1: op dinsdag 31 oktober. Dan kan je van de attracties en natuurpracht genieten tot 19u. Zondag 5 november is voor Plopsa Coo de laatste dag van het seizoen.

Bekijk op deze pagina de volledige kalender voor Plopsa Coo.

Holiday Park

De seizoensstart van Holiday Park vindt in 2017 plaats op zaterdag 8 april: de eerste dag van de paasvakantie in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, waar het park zich bevindt.

Tijdens de zomervakantie blijft Holiday Park op zes zaterdagen langer open: tot 23u, voor de nocturnes. Rond Halloween zijn er opnieuw drie nocturnes en is het park geopend tot 22u.

Er staat voorlopig één uitverkochte dag op het programma: zondag 21 mei. De laatste dag van het seizoen is 1 november 2017.

Klik hier en bekijk alle openingstijden van Holiday Park.

Gerelateerd nieuws

2018 wordt jaar vol nieuwe evenementen in de Plopsa-parken

1 januari 2018

Plopsa wil bod doen op ‘Air Force One’

15 mei 2013

2019 brengt heel wat nieuwe evenementen voor de Plopsa-parken

25 december 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020