Openingstijden, tarieven en een show: opening Majaland Kownaty nadert

Gepubliceerd op 23/05/2018 om 21:25

Vanaf 29 september 2018 kan je terecht in Majaland Kownaty: het zevende Plopsa-park. Ondertussen raakt meer en meer informatie bekend over het allereerste Plopsa-park in Polen.

In september 2014, tijdens de EAS-beurs in Amsterdam, begint het verhaal van Majaland Kownaty. Een Nederlands investeringsbedrijf verkreeg toen de licentie om in Polen een pretpark te bouwen met attracties rond Maya de Bij. De bouw van het park begon officieel op 22 oktober 2016 en zal duren tot 29 september 2018: de dag waarop Majaland opent. Vandaag werd de website van het park gelanceerd in het Pools en Duits.

Majaland Kownaty beschikt over 23 attracties, verspreid over het indoorgebied en de Buitenzone. Topattracties zijn De Bloemenmolen van Maya de Bij in de Buitenzone, de Vikingachtbaan in het Wickie-gebied en De Dierenmolen in de zone van Heidi. Daarnaast heeft ook Bumba er z’n eigen attractie: Het Verkeerspark.

Lees ook: Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty


Het Heidi-gedeelte met een dierenmolen en winkel, met de typische berghuisjes

Maya Show

In de eerste show die in het Theater van Majaland te zien zal zijn, staat Maya de Bij centraal. Flip en Willy organiseren een verrassingsfeest, want Maya is jarig! Tijdens de show zullen bezoekers ongetwijfeld nummers uit de nieuwe Poolse Maya de Bij-cd kunnen horen. Die bevat vertalingen van onder andere De Maya Dans, Het bal van prinses Maya en Ik heb een vriend.

Restaurants

Uiteraard kan je in Majaland Kownaty terecht in diverse eetstandjes. Maya’s Restaurant – het hoofdrestaurant – bevindt zich in het indoorgebied en serveert onder meer soep, traditionele (Poolse) gerechten, vegetarische maaltijden en desserts. Liefhebbers van hotdogs moeten dan weer langsgaan in de Viking Bar, voor zoetigheden moet je in de Heidi Bistro zijn. Vlakbij De Dansende Fonteinen in de Buitenzone kan je terecht in De Platte Steen, waar snelle snacks en zoetigheden op je wachten.

Openingstijden en tarieven

De attracties in Majaland Kownaty zijn op weekdagen toegankelijk van 10u tot 17u. Tijdens de weekends en vakantieperiodes blijft het park een uur langer open, nl. tot 18u. Op deze pagina vind je alle openingstijden in een handige kalender.

Tickets voor het Poolse indoorpark kosten net iets minder dan voor de twee andere vergelijkbare Plopsa-parken in Hasselt en Coevorden. Voor een hele dag toegang tot Majaland betaal je 69,90 złoty, wat overeenkomt met 16,50 euro. Een ticket voor kinderen van 85 cm tot 1 meter kost 39,90 złoty of 9,50 euro. De Majaland Kownaty Jaarkaart kost 35,50 euro, de variant voor kinderen 16,50 euro. Tickets en abonnementen zijn ook online te bestellen.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe attracties in aanbouw in Majaland Kownaty

22 juni 2017

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty

20 februari 2018

Na houten achtbaan: twee nieuwe attracties voor Majaland Kownaty

28 juni 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty