Oplossing voor verkeersprobleem Adinkerke in zicht?

Gepubliceerd op 06/04/2014 om 19:08

In het gemeentelijke infoblad van De Panne wordt uitleg gegeven over de verkeersproblemen in Adinkerke, waar Plopsaland De Panne ligt. Doordat de vele bezoekers van het park veelal met de auto komen, staan er ’s ochtends en ’s avonds lange files in de straten van Adinkerke.

Iedere maand worden de inwoners van de gemeente De Panne op de hoogte gehouden van wat er reilt en zeilt in hun gemeente. In het gemeentelijke infoblad De Panne leeft van deze maand wordt er uitleg gegeven over een nieuw voorstel voor een aparte afrit voor Plopsaland De Panne en eventuele, nieuwe parkings voor het park.

Een eigen afrit
Er wordt al enkele jaren gezocht naar een goede oplossing voor de verkeersproblemen in Adinkerke. Na een voorstudie ging de voorkeur, volgens het infoblad van de gemeente, uit naar een oostelijke omleidingsweg. Die weg vertrekt vanaf de op- en afritten van de E40 in De Panne en sluit ter hoogte van Plopsaland terug aan op de De Pannelaan. Het nieuwe plan is nog niet definitief, want men is het er onder andere nog niet over eens of de nieuwe weg dicht of ver van de dorpskern van Adinkerke moet komen.

Nieuwe parking voor Plopsaland?
In het nieuwe voorstel wordt er niet enkel gepraat over de eigen afrit die het park zou krijgen, maar ook over nieuwe alternatieven voor de parking van Plopsaland. Hiervoor werd een bijkomende studie opgestart. Het plan voor de herlocalisatie van de parking bouwt verder op de resultaten uit het voorgaande onderzoek.


© gemeente De Panne

Inspraak
Het plan voor de afrit en parking zijn vervat in een zogenaamd plan-MER, wat wil zeggen dat bewoners altijd inspraak hebben. Bewoners van de gemeente De Panne (en ook deelgemeente Adinkerke) kunnen de documenten vanaf half april inkijken in het gemeentehuis van De Panne. Bewoners die suggesties of opmerkingen hebben, kunnen die gedurende een periode van 60 dagen indienen bij de gemeente. Alle reacties worden uiteraard besproken voor de verdere uitwerking van de plannen.

Het gemeentebestuur organiseert nog twee momenten waarop bewoners extra informatie kunnen vragen en krijgen. Deze gaan door op dinsdag 29 april van 17u tot 20u in het gemeenschapshuis (Kerkweg 5, Adinkerke) en op woensdag 7 mei van 14u tot 17u in vergaderzaal 1 van het gemeentehuis (Zeelaan 21, De Panne).

Het plan-MER voor herlocalisatie van de parking zal tegen dit najaar afgerond zijn. Dan wordt er een ontwerpbureau aangesteld om de ligging van de oostelijke omleidingsweg in detail uit te werken. Voor beide plannen worden ook de gevolgen voor mens en milieu onderzocht.

Foto’s

bron: gemeentelijk infoblad De Panne leeft (april 2014)

Gerelateerd nieuws

Plopsaland start kerstvakantie met Winter Plopsaland en Samson en Gert

20 december 2014

Plopsa-parken trekken recordaantal bezoekers tijdens kerstvakantie

9 januari 2018

Bouw Plopsa Hotel start ten vroegste in 2018

3 september 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020