Opnieuw ingebroken in Plopsa Indoor Hasselt

Gepubliceerd op 14/02/2017 om 09:07

Zondagnacht werd er voor de tweede keer in korte tijd ingebroken in Plopsa Indoor Hasselt. De dieven brachten heel wat schade toe en stolen geld.

Twee inbrekers hebben afgelopen zondag omstreeks 22u ingebroken in het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt. Ze vernielden een muur op de eerste verdieping van het Studio 100 Café, vlakbij een grote kluis, die ze vervolgens ook openbraken met een slijpschijf.

In de kluis stak zo’n 50.000 euro; de opbrengst van het park van afgelopen weekend. Dat geld namen de dieven allemaal mee. De vernielingen die de twee aanbrachten worden geraamd op nog eens 50.000 euro. Er wordt vermoed dat de dieven op de hoogte waren van de locatie van de kluis.

Personeel Plopsa Indoor Hasselt:
Dit zijn professionals. Tegelijk moeten het ook mensen zijn die het hier op hun duimpje kennen. Anders weet je niet dat je via deze muur het snelst in de buurt van de kluis komt…

De inbraak werd maandagochtend rond 8u ontdekt toen het personeel het park opnieuw wou openen. Eén van de inbrekers is duidelijk te zien op een bewakingsbeelden. In en rond het park hangen zo’n 50 cameras en het park wordt bovendien ook in de gaten gehouden door bewakers.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat Plopsa Indoor Hasselt ongewenst bezoek krijgt. In de nacht van zondag 8 op maandag 9 januari kon de kluis niet opengebroken worden, maar werd er wel geld uit automaten gestolen.

Bronnen: Het Nieuwsblad, Looopings

Gerelateerd nieuws

Plopsa Indoor Hasselt blikt tevreden terug op de krokusvakantie

16 februari 2013

Ontwijk de regen in Plopsa Indoor Hasselt!

10 januari 2013

Belgische Plopsa-parken behalen nieuw bezoekersrecord tijdens kerstvakantie

4 januari 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020