Oude en nieuwe evenementen in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 16/02/2015 om 09:56

Dit jaar pakt Plopsaland De Panne uit met enkele nieuwe evenementen. Naast vaste waarden als Pasen met Plop en de K3 Weekends introduceert het park dit jaar evenementen met ROX en Bumba.

Naar goede gewoonte kan je in Plopsaland De Panne in de loop van het jaar genieten van enkele sfeervolle evenementen met of zonder Studio 100-figuren. Plopsaland introduceert dit jaar enkele nieuwe evenementen. Zo komt er een evenement rond Bumba, een evenement met Mega Mindy en ROX en zijn er in de zomer Franse nocturnes.

Voorjaarsevenementen

Sinds enkele jaren een vaste waarde bij het begin van het seizoen: Pasen met Kabouter Plop. Gedurende de hele paasvakantie (5 tot 17 april) is het park mooi versierd en kan je in het Plopsa Theater genieten van een Plopshow.

De populaire K3 Weekends verhuizen dit jaar van september naar april. Op zaterdagen en zondagen van 11 tot 26 april geven Karen, Kristel en Josje een optreden op het Dorpsplein.

Ook kinderzender Ketnet is dit jaar weer van de partij. Van 14 tot 17 mei staan Ghost Rockers, Prinsessia en ROX centraal tijdens de Ketnet Fandagen. Op 23, 24 en 25 mei is het de beurt aan Kaatje, Kamiel en Viktor. Tijdens de Kaatje Fandagen kan je met hen op de foto en meezingen met de bekende Kaatje-liedjes zoals Schuddebollepats en Kaatje’s Tralalaatjes.

Bumba heeft sinds vorig seizoen een eigen gebied in Plopsaland De Panne. Dit jaar zal hij onder de naam Bumba Circus opnieuw een eigen show hebben. Ieder weekend van 30 mei tot 28 juni kan je in het Plopsa Theater mee op avontuur met de gekke clown.

Zomerevenementen

Plopsaland De Panne schenkt deze zomer extra aandacht aan de Franstalige bezoekers. Tijdens de Franse Avonden staat het park volledig in teken van onze zuiderburen en blijven de attracties geopend tot 22u30. De Franse nocturnes vinden plaats op 18 juli en 1, 15 en 29 augustus.

De gewone nocturnes staan dit jaar in het teken van Summer Carnival. Op 25 juli en 8 en 22 augustus kan je meedansen op de zuiderse muziek van de Gipsy Kings.


In september is het park in de ban van Mega Mindy en ROX

Najaarsevenementen

Plopsaland De Panne begint het najaar met Mega Mindy en ROX. Op 5, 6, 12 en 13 september zijn er de Super Hero Days en is het park veiliger dan ooit. Het ROX-team zal Mega Mindy assisteren bij het arresteren van de boeven.

Nog een vaste waarde is Halloween. Piet Piraat en Berend Brokkenpap hebben de Pompoenkoning uitgenodigd. Tijdens de weekends van 3 tot 25 oktober zijn ze aanwezig in Plopsaland De Panne en is er een heuse Halloweenshow. Van 2 tot 6 november zijn er de Ketnet Halloween Nocturnes en wordt de dag om 19u afgesloten met vuurwerk.

Op zaterdagen en zondag van 14 november tot 6 december komen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten opnieuw naar Plopsaland. Tijdens de Sint-weekends kunnen de kinderen de goede man ontmoeten en ermee op de foto.

Het park sluit het seizoen traditiegetrouw af met Winter Plopsaland. Op 12 en 13 december en tijdens de kerstvakantie (19 december tot 3 januari) is het park weer mooi versierd met kerstbomen en -lichtjes. Tijdens de kerstvakantie is er Ketnet Kerst en is het park een uur langer geopend. Plopsaland is gesloten op 25 december en 1 januari.

Een handig overzicht van alle evenementen en de data vind je op deze pagina.

De evenementen en shows staan onder voorbehoud van wijzigingen.

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne waarschuwt voor frauduleuze e-mails

21 juni 2018

Plopsa-kerstparade trekt door centrum De Panne

24 december 2017

Plopsaland De Panne terug even Winter Plopsaland

17 december 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020