Overheid keurt milieueffectrapport Plopsaland goed

Gepubliceerd op 07/09/2016 om 17:26

Goed nieuws voor Plopsaland De Panne: het milieueffectrapport dat het park onlangs indiende, is goedgekeurd. Het park kan nu werk maken van de aanvraag voor een nieuwe milieuvergunning.

Gisteren heeft de dienst bevoegd voor het beoordelen van milieueffectrapporten van het Vlaams departement Leefmilieu, Natuur en Energie de aanvraag van Plopsaland De Panne goedgekeurd. Het gaat om de tweede versie van het MER, want in juli werd de eerste aanvraag geweigerd wegens het ontbreken van een correcte beoordeling van de effecten van het park op het verkeer (mobiliteit) en de natuur in de speciale beschermingszone nabij het park.

Nu het milieueffectrapport, kortweg MER, is goedgekeurd, kan het gespecialiseerde bedrijf dat Plopsaland inschakelde om te zorgen voor een nieuwe milieuvergunning, beginnen aan de aanvraag ervan. Plopsaland wil die aanvraag nog in de eerste helft van september doen en hoopt om tegen het einde van dit jaar een nieuwe milieuvergunning te hebben.


Heidi The Ride kon deze zomer niet openen om buurtbewoners geen geluidshinder te bezorgen

Plopsaland De Panne heeft sinds 19 juli 2016 geen geldige milieuvergunning meer. Om een sluiting van het park te voorkomen, bleef de nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride deze zomer gesloten. De opening ervan is uitgesteld naar de paasvakantie volgend jaar.

Bronnen: Knack, Looopings

Gerelateerd nieuws

Griezelen in Plopsaland De Panne op Halloween

31 oktober 2014

In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien

22 mei 2018

De Vleermuis maakt laatste ritjes in Plopsaland De Panne

5 januari 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020