Paasvakantie bezorgt Plopsa-parken nieuwe bezoekersrecords

Gepubliceerd op 19/04/2015 om 17:01

Deze paasvakantie trokken massaal veel mensen naar de Belgische Plopsa-parken. De Belgische parken ontvingen tijdens de paasvakantie maar liefst 217.000 bezoekers. Dat vertegenwoordigt een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Een absoluut record!

Afgelopen paasvakantie genoten 139.000 bezoekers van een dagje Plopsa-plezier in Plopsaland De Panne. Onder meer Kabouter Plop en de meiden van K3 legden de voorbije paasvakantie hun fans in de watten. Daarnaast genoten bezoekers dagelijks van een spetterende liveshow met Maya de Bij en talrijke meet and greets. Ook de vernieuwingen zoals de verjaardagsparade, de vernieuwde Kermiszone van Samson en Gert en het originele F.C. De Kampioenencafé trekt heel wat kijklustigen.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
Een mooiere start van ons feestjaar kunnen we ons niet wensen! We zijn uiterst tevreden. Het mooie weer was een bijkomende troef om Plopsaland te bezoeken. Er stond ook een uitgebreid aantal shows en evenementen op het programma.


Kabouter Plop tijdens de Plopsa Parade in Plopsaland De Panne

Plopsaqua, net naast Plopsaland De Panne, beleefde eveneens een schitterende paasvakantie. Het pas geopende waterpark ontving 29.000 bezoekers gedurende deze twee weken.

Mike Sarrazijn, parkcoördinator Plopsaqua:
We zijn verheugd met deze eerste bezoekersaantallen! Bovendien zijn de reacties van de eerste zwemmertjes heel positief.

In Plopsa Indoor Hasselt hebben 18.500 bezoekers genoten van een dagje indoorplezier. Op het programma stond onder meer een dagelijkse paasshow met de echte Kabouter Klus.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
We zijn erg verheugd met deze cijfers. Stralend lenteweer heeft uiteraard een positieve invloed op bezoekersaantallen. Daarnaast dragen ook andere factoren bij tot deze groei. Zo zorgen de continue investeringen, de shows en vele evenementen in onze parken ervoor dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken en beleven valt. Dit werpt zeker zijn vruchten af.

Ook Plopsa Coo, het themapark aan de Watervallen van Coo, kijkt terug op een zeer geslaagde paasvakantie. Het park ontving in totaal 31.000 bezoekers. De paaseierenrapen op 4, 5 en 6 april dragen bij tot dit succes.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Plopsa is tevreden over de bezoekersaantallen in juli

1 augustus 2012

Plopsa Coo stapt af van puntensysteem

15 april 2016

Plopsa staat voor grootste investering ooit in Plopsa Coo

19 januari 2011

Plopsa-parken presenteren tal van nieuwigheden deze zomer

20 juni 2019

Houten achtbaan Majaland Kownaty opent op 29 juni

17 juni 2019

K3 zorgt voor beste weekend ooit in Plopsa Indoor Coevorden

11 juni 2019