Picknickzone vervangt De Vleermuis in Plopsaland De Panne

— Gepubliceerd op 09/01/2018 om 10:18 —

Plopsaland De Panne opent in de paasvakantie met een attractie minder. Na de ontmanteling van achtbaan De Vleermuis zal er geen nieuwe attractie in de plaats komen.

Afgelopen weekend konden bezoekers van Plopsaland De Panne voor de laatste keer een ritje maken in De Vleermuis, de achtbaan waarin je onder de vleugels van een vleermuis 10 meter boven de grond vliegt. Zondag sloot de attractie met lage capaciteit de deuren omdat ze te klein geworden is voor het park.

Dat zegt Steve Van den Kerkhof, Plopsa-CEO, vandaag in Het Laatste Nieuws. In datzelfde interview schept hij ook meer duidelijkheid over de bestemming van het stuk grond waar De Vleermuis nu nog staat. Daar zal je vanaf 1 april kunnen picknicken in de groene omgeving van de Ploptuin en vlakbij Heidi The Ride. Het afdak van het vertrekstation van De Vleermuis wordt het enige element dat zal herinneren aan de eerste echte Plopsa-achtbaan.

Met de picknickzones aan het Plopsa Express-station ‘Fonteinenplein’ en in Circus Bumba, komt het aantal picknickplaatsen in Plopsaland De Panne op drie.

Lees ook: De Vleermuis maakt laatste ritjes in Plopsaland De Panne

Wellicht bouwt Plopsa nu geen nieuwe attractie op de plaats van De Vleermuis om de verdere uitbreiding van het park mogelijk te maken. Wanneer de omleidingsweg rond Adinkerke er komt, zal er aan de overkant van de De Pannelaan een nieuwe parking gebouwd worden. Daar zouden volgens plannen tot bijna 3.500 parkeerplaatsen komen.

De huidige parking 2 (de grootste) kan in dat geval gebruikt worden om nieuwe attracties te bouwen. Een doorgang naar dat nieuwe gebied zou in de buurt van De Vleermuis kunnen komen. Zo is er in de vorig jaar geopende houten achtbaan Heidi The Ride een doorgang voorzien.

Bron: Het Laatste Nieuws

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Dag Allemaal verwent alle mama’s met gratis Plopsa-tickets!

3 mei 2013

De Vleermuis heropend na technisch defect

17 mei 2017

Plopsaland gratis toegankelijk tijdens start wielerwedstrijd

22 februari 2017

Attractie Octopus uit Plopsa Coo duikt op in Frankrijk

23 maart 2018

PlopsaFUN Magazine volledig vernieuwd en boordevol nieuws

16 maart 2018

Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

5 maart 2018